Лоренцо Мичели със заключение за сезона за "лъвиците": Опитахме да направим най-доброто


Лоренцо Мичели със заключение за сезона за "лъвиците": Опитахме да направим най-доброто
Снимка: БГНЕС

653 0

Сезонът за националния отбор по волейбол за жени на България приключи. "Лъвиците" не успяха да се класират за олимпийските игри в Париж през 2024-а, но съумяха да останат в Лигата на нациите и да се класират седми на Европейското първенство.

Треньорът Лоренцо Мичели даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол след последния мач срещу Пуерто Рико, в който допуснахме поражение с 1:3 в Токио, Япония.

Олимпийските квалификации

"Нивото беше изключително високо. Ние бяхме длъжни да опитаме. Най-важната ни цел обаче беше да вкараме млади състезателки в националния отбор. Да ги приобщим, да ги интегрираме. Исках да видя как изглежда бъдещето на женския национален отбор на България", сподели Мичели.

Възможни ли са били по-добри резултати?

"Искахме да са. Направихме много добър мач срещу Аржентина, който загубихме в тайбрек. В последните секунди не се справихме. Срещу олимпийския вицешампион Бразилия също играхме страхотно. Макар никой да не е очаквал, можехме да победим. И там загубихме в пет сета. Победихме Перу – един по-слаб от нас съперник. Днес играхме срещу Пуерто Рико след пет сета и около 20 часа след последния ни двубой. Не можех да видя момичетата на корта. А и олимпийската квалификация е много тежък турнир, в който играеш седем пъти за 10 дни. Опитахме да направим най-доброто. Бях разочарован от днешната ни игра, но я разбирам. Пуерто Рико със сигурност не е най-добрият отбор, а ние не играхме на нивото си. За мен беше важно да проверим нашата цел".

Представянето на младите състезателки

"Аз си си взех моите бележки. Всички те направиха крачка напред в развитието си. Исках да им помогна да са готови за новия сезон. В отбора има отлична атмосфера. Но нивото, на което беше турнира в Токио, е далеч от тях засега. Клубовете трябва да инвестират повече време в момичетата, за да ги развият".

Маратонското лято

"Олимпийската квалификация е само 10 процента от сезона ни. Ако бяхме победили Пуерто Рико, щеше да е страхотно. Сега завършихме с горчилка, но още при заминаването знаехме каква е целта. 90 процента от сезона е позитивен. Не искам да обвинявам никого за днешния мач. Не е извинение само умората. Важното е, че момичетата започнаха да се учат да се борят с по-силни. Ние свършихме нашата работа в Лигата на нациите и Европейското първенство",

Бъдещето на женския национален отбор

"Първото и много важно нещо, което има, е атмосферата. Вратата е отворена за абсолютно всички. Искам от всяка състезателка да бъде професионалист, да се раздава, да умее да страда, да знае как се защитава националния герб. Аз винаги съм бил професионалист и искам тези, с които работя, също да бъдат".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Среща на високо ниво в българския волейбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички