Тъжен край за България на едно прекрасно Световно първенство


Тъжен край за България на едно прекрасно Световно първенство
Снимка: FIVB.org

2764 0

С края на мачовете от Световното първенство по волейбол на територията на България, приключи и борбата на националния ни отбор за най-ценното отличие в този спорт. Русе, Варна и София приеха мачове от първата фаза на Мондиал-а, на който сме съ-домакини с Италия, но заключителните срещи ще се играят на Ботуша.

Отборът на България, макар и не в оптималния си състав, създаде страхотна атмосфера в зала „Конгресна“ в морската ни столица по време на първата групова фаза от надпреварата. Момчетата на Пламен Константинов стартираха ударно планетарния форум с лесна победа над Финландия, както и добри резултати срещу Куба и Пуерто Рико, които ни позволиха да продължим към втората групова фаза. Във Варна претърпяхме и двете поражения – от Иран и Полша, които ни спряха по пътя към „Final 6” в Италия, но безспорно срещата с „дружина полска“ ще се запомни с отдадеността и красивата игра от „лъвовете“, като настроението както на терена, така и на трибуните, предразполагаше за победа над все още актуалния световен шампион. До такава не се стигна, но сплотеността, която играчите показаха, бе пренесена и в София. Там си го върнахме на Иран за поражението във Варна и стартирахме група “G” с изразителна победа преди да дойде най-тежкият тест за „трикольорите“ – САЩ. Очаквано играчите на Джон Спероу надиграха българите въпреки сериозната подкрепа в зала „Арена Армеец“.

Днес България се изправи срещу Канада. Срещата може да бъде погледната от две гледни точки – от първия гейм до края на срещата и от третия гейм до края. В първите два гейма „лъвовете“ изиграха най-слабите си минути на Световното в България и Итлаия. Последва обаче истинско прераждане на игрището за играчите на Пламен Константинов и благодарение на това успяхме да изравним резултата. В тайбрека на отборът на България му липсваше малка доза късмет, с която да затвори срещата и да зарадва феновете в столичната зала „Арена Амеец“. Все пак впечатление направи това, че „трикольорите“ не спираха да търсят изход за неточностите в играта си, което даде резултат през третия и четвъртия гейм.

Нека не забравяме все пак, че разтърсваният от контузии тим, който освен това е и бойкотиран от най-добрия ни играч, влезе мъжки във всяка една битка и не се остави да бъде победен без борба в нито една среща. Като започнем с мощните начални удари, които „лъвовете“ пласираха и продължим с разнообразната игра в атака, която за жалост рядко демонстрирахме, и завършим с отлични отигравания в защита, няма как играчите на Пламен Константинов да бъдат упрекнати за отпадането си. Няма как да се сърдиш на един от най-силните ни колективни спортове. Няма какво лошо да кажеш за един отбор, който се нареди сред десетте най-добри в света.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички