Вознячки: Трите уайлд кард на Шарапова са неуважение към другите играчи


Вознячки: Трите уайлд кард на Шарапова са неуважение към другите играчи
Снимка: Gulliver/Getty Images

2518 0

Световната номер 14 в женския тенис Каролина Вознячки не е доволна от факта, че Мария Шарапова е получила "уайлд кард за турнирите в Щутгарт, Рим и Мадрид, и то преди да изтече наказанието й за употреба на мелдоний.

"Преди всичко искам да кажа, че участието на Шарапова в турнирите е нещо добро за женския тенис. Но, от друга страна, смятам за много спорно решението на организаторите да дадат възможност за участие на тенисистка, която още не е изтърпяла наказанието си. Това е неуважение по отношение на другите играчи и WТА. Очевидно е, че правилата се променят в полза на някои. По мое мнение, играчът трябва да бъде допуснат до турнира в следващата седмица след изтичането на наказанието му", каза Вознячки пред ESPN.

"Вярвам, че всеки заслужава втори шанс. Мисля, че Мария ще се върне и ще играе добре. Но в същото време съм убедена, че ако човек е наказан заради допинг, той трябва да се върне до самото дъно и да покаже, че може да се върне до предишното ниво. Това не е като да се върнеш след контузия, така че не мисля, че тенисистка в този случай трябва да получи толкова много "уайлд кард", допълва датчанката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички