Sofia Open си има чисто нов шампион: Марк-Андреа Хюзлер спечели първа титла в кариерата си


Sofia Open си има чисто нов шампион: Марк-Андреа Хюзлер спечели първа титла в кариерата си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1048 0

Марк-Андреа Хюзлер е новият шампион на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597 900 евро. На финала първата ракета на Швейцария се наложи над петия поставен Холгер Руне (Дания) с 6:4, 7:6 (8) за 101 минути.

За швейцареца това беше първи АТП финал и дебютна титла. По пътя си към успеха той победи последователно Жофри Бланкано (Франция), Пабло Кареньо Буста (Испания), Камил Майхжак (Полша), Лоренцо Музети (Италия).

Той е първият представител на Швейцария с АТП титла след Роджър Федерер (Базел, 2019 година). От понеделник левичарят ще бележи личен рекорд в ранглистата и ще се изкачи до номер 64 в световната ранглиста.

Финалът в "Арена Армеец" започна по мечтан начин за Хюзлер, който проби началния удар на опонента си още в първия гейм. До края на сета датчанинът стигна общо до две точки за връщане на пробива, но Хюзлер се справи и след 35 минути игра поведе с 6:4.

Във втората част пробиви нямаше, макар възможности да не липсваха. В 12-ия гейм Руне пропусна два сетбола при сервис на Хюзлер, а в последвалия тайбрек тийнейджърът пропусна още 3 възможности да изравни. От своя страна швейцарският тенисист приключи двубоя, реализирайки втория си мачбол за 10:8 точки.

Изиграх страхотен двубой, със сигурност. Просто се опитах да играя тенис, да остана фокусиран и спокоен. Изключително щастлив съм", каза щастливият шампион в интервюто на корта. "София вече е сред любимите ми градове. Никога не съм очаквал, че ще спечеля АТП турнир, но ето, че това се случи", коментира емоционално шампионът.

* Всичко най-интересно от света на тениса следете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички