Сега Гришо си счупи ракетата, но преди Беноа Пер издивя върху мрежата срещу Димитров (ВИДЕО)


Сега Гришо си счупи ракетата, но преди Беноа Пер издивя върху мрежата срещу Димитров (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5231 0

Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като допусна поражение с 1:3 сета от французина Беноа Пер. В отделните части хасковлията бе надигран с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2). Той допусна твърде много грешки в днешната среща, но след първите два сета се видя подобрение в играта му.

Това го доближи до огромен обрат от 0:2 сета. Успя да спечели една част след тайбрек, но когато и следващата трябваше да бъде решена от този развой, нервите не му стигнаха, въпреки че поведе с минипробив. Двойна грешка също се оказа ключова в случая.

Трябва да се отбележи, че можеше изобщо да няма тайбрек, тъй като при 5:5 в четвъртия сет Беноа Пер изпита огромни трудности при сервирането си, а Димитров бе болезнено близо до пробива. Ключова точка имаше и при единия дюс, когато българинът трябваше да спечеле разиграването.

Той бе сериозно натиснат от французина, а накрая опита прехвърлящ удар, който обаче се приземи близо до аутлинията, но от външната ѝ страна. Тогава нервите на Григор не издържаха и той гневно счупи ракетата си на корта, вероятно и заради насъбралия се гняв поради многото грешки.

Димитров се бе изправял три пъти до този момент срещу Пер, а вече французинът има предимство с 3-те си спечелени срещи срещу едва едната за Гришо. Именно при една от предишните им срещи Беноа Пер бе на мястото на Димитров, но изрази далеч по-бурно своя гняв.

Той бе до мрежата и започна да я налага с ракетата си многократно. А след това дори се наложи на българина да я пооправи. Можете да видите случилото се тогава във видеото по-долу в материала.

А как и защо публиката на Australian Open полудя от кеф, когато Беноа Пер би Григор Димитров (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички