Пиронкова с тежка загуба на "Уимбълдън"


Пиронкова с тежка загуба на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

974 0

За втора поредна година Цветана Пиронкова отпадна от Белинда Бенчич в първи кръг на „Уимбълдън”. Миналата година Пиронкова принуди швейцарката да мине през три сета, но днес Бенчич буквално премаза нашата най-добра ракета при жените – 2:6, 3:6.

Предвид високия ранкинг на Бенчич, мачът отиде на Централния корт и при спуснат заради дъжда покрив т.е. при малко по-бързи условия. Пиронкова тръгна много добре – със спечелен сервис гейм и 0:40 на сервис на Бенчич, след уникален лоб, но швейцарката игра смело и отрази и трите точки за пробив. Тя отрази и четвърта, като измъкна в крайна сметка гейма си, а това беше страхотен психологически допинг за Бенчич. Моментално световната номер 13 материализира предимството си и след поредица от печеливши удари проби за 2:1.

Обратът превърна Бенчич в истинска тенис машина от мощ и точност – в следващите два гейма тя даде само една точка на Пиронкова и с втори пробив на нула на практика реши сета. Крайният резултат в тази първа част беше 6:2 за швейцарката, като Пиронкова спаси два сетбола на свой сервис, но нищо повече.

Колко време щеше Бенчич да задържи безпогрешното си ниво? Някак Пиронкова устоя в началото, като спаси две точки за пробив в третия гейм и поведе с 2:1. В петия гейм обаче прошка нямаше – бекхендът на Бенчич заработи като швейцарски часовник и с удар по праватата тя направи пробив. Моментално швейцарката удари отново и проби за 5:2, но след това Пиронкова спаси три мачбола на сервис на Бенчич и върна единия пробив. Типично по женски обаче Бенчич проби отново и затвори мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички