Палачът на Гришо е на четвъртфинал на "Уимбълдън"


Палачът на Гришо е на четвъртфинал на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

1133 0

Ришар Гаске се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън", след като днес се справи с ъпротивата на Ник Кирьос след 7:5, 6:1, 6:7 (7), 7:6 (6). 

Блестящото представяне на френския тенисист продължава, след като в трети кръг той отстрани миналогодишния полуфиналист в турнира Григор Димитров с чиста победа с 3:0.

Днес Гаске затвърди впечатлението, че се намира в чудесна форма, след като демонстрира много солидна игра срещу талантливия, но неопитен австралиец.

Кирьос можеше да направи срещата много интересна в 4-ия сет, когато записа мини пробив в тайбрека и сервираше за сета. Тогава обаче той допусна двойна грешка, а Гаске взе двете си подавания и получи мач-пойнт. Кирьос прати още две топки в аут от сервис и подари победата на Гаске.

Така французинът стига до втори път в кариерата си четвъртфиналите в "Ол Ингланд Клъб", след като за последно игра на този етап през 2007 година. Също така той си върна на Кирьос за загубата през миналата година, тогава във втори кръг.

На четвъртфиналите Гаске очаква Стан Вавринка или Давид Гофен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички