"Мач с мач не си приличат" - Григор Димитров не мисли за кошмарната статистика срещу Александър Зверев


"Мач с мач не си приличат" - Григор Димитров не мисли за кошмарната статистика срещу Александър Зверев
Снимка: Getty Images

2177 0

На 29-и март (петък) България се събуди с новината, че Григор Димитров е победил по категоричен начин световния №2 - Карлос Алкарас.

Гришо отстрани испанеца на 1/4-финалите на Мастърса в Маями и сега му предстои сблъсък с Александър Зверев, който е под №5 в ранглистата на ATP.

ОЩЕ: Григор Димитров обясни за перфектния план, заради който срази Карлос Алкарас!

До момента българинът е играл 8 пъти срещу германеца и е записал само една победа - при първата им среща, губейки останалите 7 (четири от тях бяха през миналата 2023-та година).

Григор не мисли за статистиката

"Предишните мачове нямат абсолютно никакво значение. Мач с мач не си приличат. Това са двубоите, които искам да играя, да имам предизвикателство за самия себе си. Колкото и добре да играеш, понякога това не е достатъчно. Искам да подобрявам играта си, да подобрявам себе си и нещата могат да са още по-добре", обясни хасковлията пред "Sportal", а след това допълни:

ОЩЕ: Карлос Алкарас след лекцията от Гришо: Накара ме да се чувствам като 13-годишен!

"Много е важно да мисля в настоящето. Красотата на тази игра е, че най-простите неща са най-трудни за постигане. Мисля, че точно това направих днес. Опитвах се да правя всичко възможно най-опростено".

Григор Димитров

"Последните два-три дена почти не съм излизал за тренировки. Условията са много различни през деня и вечерта. Опитваш се да се фокусираш върху това, което работи. С този турнир имам много интересни отношения. Всяка година опитвам нещо ново. Сега усещам, че правя нещата както трябва и ще се придържам към него. Говорим за базови неща - възстановяване, подготовка, почивка, храна. Всичко това се натрупва. След години опит научаваш някои неща и сега искам да изживея всеки момент на корта", каза още Димитров след чудесната си победа срещу Алкарас и преди 1/2-финалната битка със Зверев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров - Александър Зверев по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/2-финала на Мастърса в Маями?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички