Григор смаза сърбин в първия си мач в Монте Карло


Григор смаза сърбин в първия си мач в Монте Карло

1250 0

Три мача, три победи – това е статистиката на най-добрия български тенисист от мачовете му със сърбина Филип Краинович след днешния мач между двамата в първия кръг на Мастърса в Монте Карло. Григор взе успеха след 6:3, 6:2 и в следващия кръг ще играе с опитния и много коварен Жил Симон.

Григор влезе бавно в мача и трябваше да спасява 0:40 още в първия си сервис гейм, но го стори с премерена доза агресия и добър сервис. На свой ред първата ни ракета имаше шанс да вземе подаването на съперника, след като почна да диктува все по-често точките с форхенд, но Краинович издържа и отрази шанса. Димитров обаче не прости на сърбина във втория му сервис гейм и го проби, след като натисна достатъчно от бекенд, за да не може Краинович да върне топката.

При 5:3 в своя полза Димитров трябваше да спасява нова точка за пробив – четвърта в негов ущърб, след като Краинович направи абсурдно добро деми воле при 30:30 и буквално закова топката до мрежата с деликатното докосване. Григор обаче не се стресна и обърна нещата, завършвайки гейма с топовен печеливш форхенд.

Във втория сет пръв до точки за пробив стигна Григор – три поредни при 1:1 гейма, след поредна показна диктовка от форхенд. Краинович спаси първите две точки с отлична и много нападателна игра, но при третия шанс сърбинът прати удара си далеч в аут и българинът поведе. Дойде време и за шоу – изключителна подложка от бекхенд на Григор, който уж изглеждаше изхвърлен от корта и вече аванс от 3:1 гейма в негова полза. Това окончателно пречупи Краинович, който набързо допусна втори пробив и Григор затвори с елегантно воле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички