Григор: През 2016-а искам трофей и свой почерк, най-важен в мача утре ще ми е...


Григор: През 2016-а искам трофей и свой почерк, най-важен в мача утре ще ми е...

1303 0

Пресконференцията на най-добрия български тенисист Григор Димитров и гостът му съперник в утрешния демонстративен мач - Гаел Монфис, премина при голям журналистически интерес. По време на нея Димитров призна, че изключително много се вълнува от факта, че ще играе пред родна публика и се надява да стане добър мач, наред с шоуто.

Първоначално Григор говори за изминалия сезон. "Не беше много зле за мен сезонът, имах и добри мачове, пропуснах няколко възможности. Имах разочарования с отбора и това определено ме разконцентрира, но след определено време започнах да възвръщам играта си. В последните турнири играх много добре", сподели тенис звездата ни.

Той заяви, че вече е в период на подготовка за новия сезон и в момента се нагажда към новия си треньор.

"Още ни трябва време, за да се нагодим към обстановката, към турнирите. След първите няколко дни с новия треньор усетих, че е добре за мен да работя с него. Гледам дългосрочно, не само в отбора, но и в играта. за момента всичко върви по план", разкри той.

"Хората в цялата зала са ми важни много, не искам да забравям семейството си, също и фондацията на Димитър Бербатов. Аз съм един от първите наградени от нея и не мога да забравя какво са направили за мен, искам да дам нещо обратно", сподели спортистът.

Конкретно за мача с Монфис в "Арена Армеец" Григор заяви: "Целта е не само да направим шоу, а да изиграем и един добър мач. Това означава много за мен, адски се вълнувам. Познавам Гаел от дълго време, има добър арсенал от "хотшотс", надявам се да се насладим на добър мач".

Запитан дали ще участва на предстоящия тенис турнир в София, Димитров отговори, че не знае какво ще прави в следващите три седмици, камо ли за следващата година.Относно новия си треньор тенисистът каза: "Изискванията ми към новия треньор бяха много. Искам да ми е последният треньор, не за първи път сменям. Имах проблеми с ракетите в началото на годината, много неща се натрупаха. Не искам да се оправдавам, сам съм си взел решенията. От една страна съм радостен, че така ми се получиха нещата, ще е добър урок за мен", откровен бе той.

Григор разкри, че с треньора му работят върху няколко елемента, които ще са му важни през новия сезон. Един от тях е сервисът.

"Прибирам се вкъщи, последните месеци нямах време за нищо, камо ли да следя какво се случва у нас. Винаги ми е било приятно да се прибирам и съм щастлив, но този път, заради мача съм още по-щастлив", каза още той.

Относно случая с Купа "Дейвис" Григор бе краткословен. "Винаги играя за България. Винаги съм бил там, когато е трябвало и съм могъл".

За съперника си в утрешния мач Димитров каза, че е колоритен играч и срещу него на клей му е много трудно да играе. "В Париж срещу него е все едно играеш срещу цялата страна", сподели Димитров.

"Целите през 2016 г. са ми поне един трофей, скок в ранглистата, подобряване на играта. Всичко това съм го правил. Искам всичко, което правя, да зависи от мен и отбора ми. Искам и да изградя играта си още по-добре, да имам свой почерк. не желая да спирам с това, което мога, защото знам, че не е достатъчно, за да спечеля голям турнир", призна българинът.

На въпрос какво трябва да се промени в системата за подготовка на младите тенисисти у нас, звездата заяви, че мястото не е толкова важно, ако има желание, подкрепа и правилна настройка.

"На 98% е готова новата ми ракета, до седмица ще е готова. Много се вълнувам, на нея й трябват още мачове", каза още той.

Запитан дали можем да ги видим двамата с Монфис на финал в турнир от Големия шлем един срещу друг, Димитров заяви: "Всичко е възможно в днешно време".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички