Григор надви испанец в трисетова битка и чака следващото предизвикателство на US Open


Григор надви испанец в трисетова битка и чака следващото предизвикателство на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2018 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи испанеца Иниго Сервантес с 6:2 6:4 7:6 в първия кръг на US Open. Това бе и първият двубой между двамата. 

Българинът показа добра игра и хладнокръвие в решаващите моменти. В първия сет не срещна трудности срещу Сервентес и му даде само два гейма. Във втория и третия сет испанецът подобри играта си, но Григор показа характер и спечели срещата, като доведе нещата до тайбрек, който спечели.

Следващото предизвикателство за българина ще е Жереми Шарди от Франция. Досега двамата са се срещали три пъти, като до момента Гришо има с една победа повече. 

Срещата започна по най-добрия начин за Григор. Българинът поведе в резултата с два пробива и 4:0 гейма. В четвъртия гейм Сервантес направи двойна грешка, от която Григор успя да се възползва по най-добрия начин и да пробие. Българинът обаче върна услуга на Сервенатес и направи двойна грешка в петия гейм на сета, което позволи и на испанеца да вземе както петия, така и шестия гейм. Това обаче не повлия на Гришо, който прекъсна серията на опонента си и след два убедителна гейма взе първия сет.

Григор Димитров стартира срещу испанец на US Open

Вторият сет не бе толкова лесен за българина. Първият гейм от него го взе на нула, но втория гейм благодарения най-вече на успеха в дългите разигравания бе за Сервантес. Така в сета двамата си редуваха по един гейм и нито един от тях не успя да дръпне със сериозна разлика. В началото на сета и двамата имаха колебания в изпълнението на сервиса си, но с течение на играта те бяха преодолени. Най-важния гейм бе деветият, като спаси от това Сервентес да пробие, но с хубави сервиси измъкна гейма. Димитров веа и втория сет, след като реализира първия си пробив. Той получи сетбол, при който принуди съперника си да сгреши и поведе с 2:0 сета.

И третия сет се разви подобни на предходния. Григор взе първото си подаване в третия сет. Макар че се стигна до изравняване в края, българинът показа характер и това не му повлия.

Григор Димитров запази позицията си в ранглистата

В седмия гейм Гришо отново поведе в резултата, след като спаси точка за пробив. Последната точка в този гейм беше от смач, при който Сервантес нямаше как да реагира. В деветия гейм Григор реализира цели два аса и допусна съперникът му да направи само една точка. В 11-ия гейм Гришо допусна пробив и изостана с 5:6, въпреки че играта беше равностойна. Все пак бълграинът успя да доведе играта до тайбрек, в който се наложи с 9:7 и спечели срещата. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички