Григор Димитров преодоля сериозен срив, за да стигне полуфиналите в Стокхолм


Григор Димитров преодоля сериозен срив, за да стигне полуфиналите в Стокхолм
Снимка: Getty Images/Guliver

1962 0

Григор Димитров се класира за полуфиналите на любимия си турнир от ATP - този в Стокхолм. Това стана факт, след като българският тенисист успя да стигне до успеха със 7:6 (3), 5:7, 6:2 над Кевин Андерсън.

Димитров спокойно можеше да затвори двубоя в два сета, но след като проби своя съперник за 5:3 във втората част, настъпи неочакван срив в играта му и южноафриканецът взе следващите 4 гейма. В решаващия сет обаче най-добрият български тенисист реализира два пробива и стигна до успеха.

На полуфиналите Димитров ще има тежка задача, като ще се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро в спор за място на финала. Двубоят е в събота, отново по обяд.

Първият сет премина под диктовката на сервиращия, като нито един от двамата не достигна до сериозен шанс да пробие другия. В края на сета Гришо стигна до 0:30 в своя полза, но Андерсън се спаси с няколко отлично пласирани първи сервиса.

Логичното се случи и се стигна до тайбрек, в който по-големият арсенал от удари на Григор Димитров натежа в негова полза. Благодарение на минаващ удар по правата от форхенд и бекхенд в краката на съперника хасковлията реализира два мини пробива за 6:3 и още при първия си сет пойнт стигна до успех - 7:6 след тайбрек, спечелен на 3 точки.

Вторият сет се разви отлично за българина, който проби в най-точния възможен момент - при 4:3 в своя полза. След това обаче допусна цели 3 грешки от форхенд, което доведе до бърз ри-брейк. Психологическият спад в играта на Димитров беше виден и Андерсън се възползва оптимално - нов пробив, а след това затвори частта с 5:7.

Гришо обаче не остави нищо на случайността в третия сет. Той превъзмогна обрата в края и успя да пробие за 4:2. Последва затвърждаване на брейка и нов пробив, дошъл след аут на Андерсън при предимство за Димитров - 6:2 и класиране за полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички