Фучович опита да затрудни Григор Димитров, но той не разочарова и е във втори кръг на Australian Open (ВИДЕО)


Фучович опита да затрудни Григор Димитров, но той не разочарова и е във втори кръг на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5975 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров стартира успешно на Australian Open. Тенисистът ни победи с 3:1 сета (4:6, 6:3,7:6(1), 6:4) след двубой, който продължи 3 часа и 30 минути. Гришо ще се изправи срещу Себастиан Офнер или Танаси Коканакис в следващия кръг.

Димитров остава непобеден от началото на сезона, увеличавайки серията си от поредни спечелени мачове на шест. Днешната победа пък бе под №32 за него на Откритото първенство на Австралия.

Българинът имаше повече асове - 8-5, както и уинъри - 39-31. Впечатляващото е, че спечели 83% от точките си на първи сервис (64/77) и оползотвори четири от общо 21 шанса за пробив (19%). Фучович реализира три то своите осем брейкпойнта (38%).

Българинът е номер 13 в света, а неговият съперник - номер 69. Двамата са се изправяли един срещу друг три пъти, като унгарецът имаше предимство от два успеха срещу една загуба преди днешния двубой. Григор обаче вече изравни статистиката за 2:2.

Лошо начало, но успешен край за Григор Димитров

Григор Димитров стартира успешно на Australian Open

Двубоят не започна никак добре за българина, който допусна пробив още в първия гейм от двубоя. Слаб начален удар и непредизвикани грешки му "помогнаха" за това, като след това пробивът бе и затвърден. И в третия гейм Фучович имаше шансове за втори брейк, но Григор успя да вземе подаването си. Най-близо до връщане на пробива Димитров бе в шестия гейм, когато Мартоон отрази два шанса, но вместо това унгарецът стигна до втори за 5:2.

Последва много оспорван осми гейм, в който Димитров отрази два сетбола и спечели подаването на противника при петата си точка за пробив, намалявайки изоставането си на 3:5. След много силен сервис обаче унгарецът стигна до успешното 6:4. А Григор допусна цели 19 непредизвикани грешки.

Българинът отново изостана с пробив в началото на втория сет при 1:2, но този път бързо се събра, изравни и спечели четири поредни гейм за 5:2. Фучович намали за 3:5, но Гришо бе категоричен на сервис и изравни сетовете.

Третият сет - равностоен докрая

Третият сет вървеше равностойно, като при 2:2 Григор имаше 4 шанса за пробив, които Фучович отрази. Българинът все още изпитваше проблеми при втори сервис, но спаси две точки за пробив и изравни за 4:4. След спасена точка за пробив от Мартон Фучович и успешен сервис гейм за българина се стигна до поредно равенство 5:5 и последвало 6:6, като всичко се реши в тайбрека. Там Григор бе категоричен, като започна с минипробив и завърши при първия си сетбол за 7:1 точки.

Четвъртият сет бе най-лесният за българина, макар че трябваше да отрази точка за пробив още в първия гейм. Все пак, той бе този, който стигна до брейк при 3:1, а след това увеличи преднината си до 4:1. Димитров вече не изпитваше колебания, като взе подаването си на 0 за 5:2, а още в следващия сет затвори двубоя на подаването на Фучович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички