Федерер с любопитно интервю: Григор дойде при мен с молба за помощ


Федерер с любопитно интервю: Григор дойде при мен с молба за помощ
Снимка: Guliver/GettyImages

53660 0

Роджър Федерер направи любопитно разкритие за отношенията си с Григор Димитров по време на пресконференцията след победата в 5 сета над Стан Вавринка. Швейцарецът сподели, че през миналата година Гришо го е потърсил с молба за помощ с оглед тежката ситуация, в кото беше изпаднал.

Както е известно, в даден момент от сезона Димитров излезе от топ 30 на световния тенис, но в последните 6 месеца успя се съвземе и скоро ще се завърне в топ 10.

"Дадох му съвет през миналата година, защото дойде при мен и искаше да говорим. Имаше какви ли не проблеми. Имахме приятен разговор и се радвам, че ме е послушал за някои неща. Вижда се, че е обърнал страницата и много, много се радвам за него", категоричен беше Федерер.

"Мисля, че Гришо в момента играе много по-различно от това, което показваше преди 12 месеца, когато го победих и в Бризбейн, и тук в Мелбърн. Мисля, че играе с много голямо самочувствие и увереност и никога не е добре да излизаш срещу играч, който се чувства по този начин, защото в момента има чувството, че може да изкорени дърво, ако се наложи. Той се чувства така с право - той работи много здраво. Може би дори повече от всеки един друг играч в тура.

Димитров има реален шанс срещу Рафа. Ако спечели този мач, очевидно може да бие и мен. Мисля, че върши точната работа в правилния момент. Той се справи с криза добре - успя да се измъкне от тежката ситуация", допълни Федерер, който каза, че с оглед на резултатите явно е по-добре да играе срещу родния представител. 

"Не мисля, че някога съм губил от Григор Димитров, така че с оглед на резултатите - ето ви го моето предпочитание. Но това не ми дава нищо. Това не ми печели настоящия трофей", каза рекордьорът по титли от Големия шлем.

Още спортни новини четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички