Виландер посочи качеството на Григор Димитров, с което превъзхожда всички


Виландер посочи качеството на Григор Димитров, с което превъзхожда всички
Снимка: Guliver/GettyImages

2770 0

Тенис легендата Матс Виландер, който е носител на 7 титли от Големия шлем, даде да се разбере, че има един фактор, който дели Григор Димитров от титла в надпревари от голямата четворка (четете тук). Но в същото време вярва, че българинът има и качество, с което превъзхожда почти всички в тенис тура - неговата физика.

"Григор е чудесен атлет и е видно, че тенисът е в кръвта му. Ако съдим по движението му на корта и игровото му поведение в мача срещу Денис Новак, определено бих се замислил, преди да заложа срещу Григор. От чисто физическа гледна точка той е напълно готов", каза шведската легенда в ефира на "Евроспорт".

Изграждането на атлетичното тяло, с което се гордее Григор, започна от бившия му треньор Роджър Рашийд. Той направи чудеса с Димитров, като го превърна в играч, който може да издържи и в най-тежката тенис битка. Дори след раздялата им световният №3 продължава активни физически тренировки и, дори когато играта му не върви, той успява да надделее над съперниците си с физическа мощ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички