Вердаско буквално разстреля Надал насред Мелбърн


Вердаско буквално разстреля Надал насред Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1302 0

Мелбърн явно е сцената на петсетовите мачове, когато става въпрос за двубой между Рафаел Надал и Фернандо Вердаско. Защото както през 2009 година, когато Надал спечели в пет сета на полуфинал, сега на Рафа пак му се наложи да играе пет сета с Вердаско, при това още в първи кръг. И този път, за разлика отпреди 7 години, Вердаско триумфира - със 7:6 (6), 4:6, 3:6, 7:6 (4), 6:2.

Мачът тръгна със сет пасив за Надал, който определено не показваше най-доброто от себе си, като връх на провала му в началото беше тайбрекът, загубен с 8:6 от него. В този дълъг гейм Рафа направи цели две двойни грешки и това се оказа решаващо в крайна сметка. Последва обрат - 6:4, 6:3 в следващите два сета за Надал, но сънародникът му не се предаде и успя да изравни резултата, след като спечели нов тайбрек, този път по-убедително - със 7:4. Вердаско го стори след като допусна Надал да му върне пробив аванс точно когато сервираше за четвъртия сет при резултат 5:4 гейма.

Решителният сет тръгна с пробив за Надал, който се възползва максимално от поредния минисрив на Вердаско. Фернандо обаче пак намери начин да изравни, за 2:2 гейма, след серия от бомбени ретури на втори сервис на Рафа. Това стана след като Надал имаше точка за пробив при 2:0 в своя полза, но Верадаско наниза три поредни аса! Нещо повече - крайно агресивната игра на Вердаско се претвори в нов пробив, за 4:2, след като Нандо не спираше да сипе светкавици и гръмотевици от форхенд. И всъщност това се оказа просто средата на серията на Вердаско, който завърши нещата с още два гейма, реализирайки нов пробив за 6:2 с марков, растрелващ форхенд, този път по диагонала!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички