В убийствена форма и с малко точки за защитаване - Григор може да пробие топ 5


В убийствена форма и с малко точки за защитаване - Григор може да пробие топ 5
Снимка: Guliver/Getty Images

12966 0

Григор Димитров се върна на правилния път в кариерата си, след като завърши 2016 година по страхотен начин - с финал в Пекин, а 2017 започна по страхотен начин. Той записа 10 поредни победи, спечели титлата в Бризбън, а след това достигна и до полуфиналите на Australian Open. Там той беше отстранен като по чудо от Рафаел Надал, въпреки че беше по-добър в основните показатели.

Прогресът на българина е очевиден, като в следващите няколко месеца, особено ако запази формата, в която се намира, той спокойно може да атакува топ 10, а защо не топ 5 на световния мъжки тенис.

Още в началото на февруари той ще се пусне на турнира в София, като ще пропусне "Делрей Бийч". Двата турнира са с ранг 250 и, ако стигне полуфинал, няма да загуби точки за ранглистата.

След турнира в Акапулко (четвъртфинал през 2016 година), следва нов тест за формата на Гришо - първият Мастърс за годината в Индиан Уелс. През миналия сезон Димитров изхвърча още в първия кръг на турнира, като там може да се стигне до пробива му в топ 10. Той няма никакви точки за защитаване и може да спечели много, достигайки до четвъртфинал или по-нагоре.

Веднага след този турнир идва време за ATP 1000 в Маями, където през миналия сезон хасковлията достигна до осминафинал, а в Монте Карло отпадна още във втория кръг. На тези два турнира Григор може да търси по-горно класиране и, следователно, повече точки за световната ранглиста.

Същинският спад у Григор Димитров дойде след турнира в Истанбул (финал, загубен от никому известния Диего Шварцман). Оттам тръгна поредица, в която той отпадна в първите кръгове на следващите два Мастърса - Мадрид и Рим, и отпадане в първия кръг на "Ролан Гарос" от Виктор Троицки. Нови две отпадания в Щутгар и Куинс без записана победа и така той отиде на Уимбълдън без победа в 5 поредни турнира.

Именно в поредицата от Мастърси преди втория турнир от Големия шлем и Уимбъдън Григор Димитров може да направи големия скок в ранглистата и преди любимата си надпревара от голямата четворка да се е настанил трайно в топ 10. Той няма никакви точки за защитаване в цели 5 турнира, което може да го изстреля към челните места в ранглистата, осигурявайки си много по-лесно достигане до осминафинали и четвъртфинали на по-големите турнири в тенис календара.

Иманно между април и юни може да се очаква най-сериозното изкачване на Гришо по стълбата към световния топ 5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички