Григор не успя да си направи подарък за рождения ден и отпадна от Мастърс-а в Рим


Григор не успя да си направи подарък за рождения ден и отпадна от Мастърс-а в Рим
Снимка: Guliver/GettyImages

17294 0

Световният №4 Григор Димитров отпадна още след първия си мач на Мастърс турнира в Рим навръх рождения си ден. Първата ни ракета загуби от неудобния за него съперник Кей Нишикори с 7:6 (5), 5:7, 4:6.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по MAX Sport 1.

Григор показа убедителна игра и добър сервис при първото си подаване, но постепенно бе доста затруднен от Нишикори, като затова повлияха и много грешки от бекхенд. Така се стигна до петия гейм, в който Григор направи редица подаръци на съперника си, който в крайна сметка от шестия си опит успя да стигне до пробив. Българинът обаче запази самообладание и успя да вдигне нивото си, като в десетия гейм върна пробива и то на 0. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе белязан от много нерви за българина, ядосвайки се на грешно решение на съдията. Въпреки изоставането си с 2:4, хасковлията обърна до 6:4 и при първата възможност затвори сета.

Григор продължи с добрата си игра и през втория сет, като пръв стигна до пробив в седмия гейм. Той показа много агресивна игра, с която принуди японеца да сгреши и направи важна крачка в сета. Още в следващия гейм обаче Кей успя да върне пробива. При първия шанс Григор отговори с блестящ сервис и възстанови равенството, но при втория с блестящ бекхенд по правата Нишикори възстанови равенството в геймовете. Точно, когато не трябваше Григор показа страхлива игра и в 12-ия гейм допусна пробив, с който Нишикори изравни сетовете. Българинът започна с двойна грешка, след което грешки от форхенд осигуриха на Нишикори три точки за пробив. Първите две бяха отразени, но след форхенд в аут. Последва още един пробив за японеца, който затвори сета - 7:5.

В третия сет хасковлията стигна пръв до пробив в петия гейм, който без затруднение успя и да затвърди. След него обаче претърпя истински крах в играта си, като допусна два пробива и Нишикори затвори сета с 4:6, печелейки и срещата.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 Григор сервира първи срещата и без проблеми печели подаването си на 0 след много добър първи сервис. 

1:1 Нишикори изравнява резултата, след гейм на 30. 

2:1 Българинът взе и този гейм, като даде две точки на съперника. При 40:30 в полза на Гришо, Нишикори прати топката в мрежата, а на предишната точка направи невероятно спасяване, за да остане в игра.

2:2 Само точка за Григор и след ретур в аут японеца взе подаването си.

2:3 (пробив) В този гейм първата ни ракета изцяло подари точките на Нишикори за пробив, който се въползва от шестата такава възможност. След три грешки на Григор, той подари и три шанса на Нишикори, за да дръпне с 0:40. Въпреки това с много добър сервис по правата и след това бекхенд в аут на Нишикори, хасковлията възстанови равенството. След това успя да спаси още два опита за пробив, но при шестия след грешка от бекхенд се стигна до първия пробив в срещата. 

2:4 Пробивът е затвърден на 15.

3:4 Малко успокоение за Григор, след като показа по-добра игра от бекхенд и спечели подаването си без затруднения.

3:5 Бекхендът продължава да създава проблеми на Григор, а Нишикори се възползва по най-добрия начин от това и взе подаването си. 

4:5 Гейм на 30 за Димитров. Нишикори ще сервира за спечелване на сета.

5:5 (пробив) Григор показа вдъхновена игра  и стигна до три точки за пробив след убедителна игра от бекхенд този път. Благодарение на уинър форхенд реализира още първата точка за пробив.

6:5 Гейм на 0 и вече Григор е този, който има преднина в сета.

6:6 И Нишикори спечели гейма, всичко ще се решава в тайбрек.

Тайбрек: При 1:1 Григор имаше голям спор със съдията, който показа, че топката от форхенд на Нишикори е вътре, а българинът с право претендираше, че е аут. Така изгуби и възможността за първи мини пробив. При следващото разиграване японецът се възползва от нервността на Григор и дръпна с 1:3. Все пак българнът успя и той да върне един мини пробив, а след това взе и двете си точки на свой сервис. Григор успя да вземе и следващите две точки при сервирането на Нишикори след аут по диагонала и грешка от бекхенд, като японецът прати топката в мрежата и затвори сета за малко повече от час игра. 

ВТОРИ СЕТ

0:1 Възходът в играта на Григор продължи, но Нишикори успя да се измъкне в гейма. При 40:30 след стоп воле след дълго разиграване японецът взе подаването си.

1:1 Гейм на 30 и равенство в началото на втория сет.

1:2 При равни 30 Григор изпрати топката в аут след силен удар на Нишикори по диагонала. Отново аут и японецът взима гейма.

2:2 Труден сервис гейм за българина, в който се стигна до 40 равни, но след ретур в аут на втори сервис и бекхенд в мрежата, Гришо взе подаането си.

2:3 Гейм на 30 за Кей Нишикори.

3:3 Бърз гейм на 0 за Григор, в който направи три аса. 

4:3 (пробив) Димитров показа агресивна игра, с която принуди Нишикори да направи грешки. Това му помогна да дръпне с 40:15 и при първата възможност да направи пробив.

4:4 (пробив) Още в следващия гейм обаче Кей успя да върне пробива. При първия шанс Григор отговори с блестящ сервис и възстанови равенството, но при втория с блестящ бекхенд по правата Нишикори върна в сета в изходна позиция.

4:5 Нишикори печели подаването си на 0.

5:5 Не особено лесен гейм за Григор, от който обаче успява да измъкне. След дълго разиграване и уинър от форхенд дръпна с 40:30, след което Нишикори прати топката в аут. 

5:6 Отново оспорван гейм, в който японецът си осигури поне тайбрек. Нишикори направи първия си ас в срещата, за да затвори подаването си на 30.

5:7 (пробив) Григор започна с двойна грешка, след което грешки от форхенд осигуриха на Нишикори три точки за пробив. Първите две бяха отразени, но след форхенд в аут, Нишикори изравни сетовете.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 Гейм на 0 за Нишикори.

1:1 Бърз гейм и за Григор, спечелен на 15. 

1:2 Размяната на бързи геймове продължи, като японецът взима и това свое подаване. 

2:2 Само точка за Нишикори и с два аса Григор взима гейма.

3:2 (пробив) Два шанса за пробив пред Гришо и се възползва от втория. Той показа добра игра в защита, а Нишикори прати топката в мрежата от форхенд.

4:2 Гейм на 15 за българина.

4:3 Японецът спря серията от три поредни гейма за Григор и след два аута при 30 равни измъкна подаването си.

4:4 (пробив) Вместо обаче Григор да затвърди преднината си, допусна пробив за нови драматични моменти. Нишикори не успя да се въползва от първия си шанс за пробив, но при втория след дълбок аут от форхенд интригата в мача отново се върна.

4:5 Най-добрият ни тенисист изпусна възможност да направи втори пробив в сета. Григор ще сервира за оставане в мача. 

Срещата ще бъде предавана и в българския ефир. ГЛЕДАЙ НА ЖИВО Григор Димитров срещу Кей Нишикори само по Mtel Sport 1.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Григор Димитров имаше изключително трудна задача в миналия турнир, в който участваше. Тогава още във втори кръг той се изправи срещу Милош Раонич, а сега отново има тежка задача в лицето на един от най-добрите тенисисти в света, както и специалист в защитната игра - Кей Нишикори. Японецът игра наскоро финал в Монте Карло, където загуби от Рафаел Надал. Последваха отпадания в Барселона и Мадрид, но в Рим Нишикори стартира с убедителен успех над Фелисиано Лопес.

Григор Димитров игра полуфинал в Монте Карло, както и четвъртфинал в Барселона. Той прави много по-силен сезон на "клей" в сравнение с последните години, но загубата от Раонич навреди на добрата му статистика до момента.

Срещу Нишикори Димитров нямаше победа в първите 4 мача помежду им. Това се промени в мач №5 в началото на 2017 година, когато Гришо спечели 3-сетова битка във финалния сблъсък за титлата в Бризбън.

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само по Mtel Sport 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички