Григор Димитров се завърна на корта с убедителна победа


Григор Димитров се завърна на корта с убедителна победа
Снимка: Getty Images/Guliver

16889 0

След два месеца отсъствие най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на корта с убедителна победа. Първата ни ракета победи с 2:0 (6:1, 6:3)сета испанеца Фелисиано Лопес на турнира в Маями.

Григор започна много добре двубоя, като още във втория гейм стигна до пробив. Това сериозно разклати испанеца, който така и не съумя да намери своята игра до края на частта и допускаше много грешки. Българинът впечатли с представянето си и за 28 минути взе първия сет, давайки само гейм на Лопес.

И през втория сет българинът показа по-добра и убедителна игра, като не пропусна да накаже грешките си на съперника. В петия гейм стигна до пробив, който след това бе затвърден без проблем и преднината му се увеличи до 4:2. Това бе напълно достатъчно за Григор, който съхрани преднината си, а в последния девети гейм затвори двубоя с нов пробив.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор сервира пръв в срещата и спечели уверено подаването си, као испанецът спечели само точка.

2:0 (пробив) - Макар и от петия опит в гейма Димитров успя да пробие съперника си. Българинът бързо си осигури предимство и дръпна с 40:0, но преднината бързо му се изпари след отлични начални удари. При петия брейкбол Григор успя да играе на втория сервис и след по-продължително разиграване се възползва.

3:0 - Макар Лопес да показа характер не успя да попречи на Григор да затвърди пробива си.

3:1 - Лопес успя да вземе първи гейм в двубоя, макар отново да се стигна до равенство при 40:40.

4:1 - Гейм на 0 за Димитров.

5:1 (пробив) - Играта на испанеца определено не вървеше и допусна три поредни грешки, което пък вдъхна още повече увереност на Димитров. Успя да спаси първите две точки за пробив, но при третата допусна непредизвикана грешка.

6:1 - Без особено напрежение Григор затвори сета с уинър за 28 минути игра.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Първият по-спокоен гейм за Лопес,в който Григор взе само точка.

1:1 - Гейм на 0 за първата ни ракета.

1:2 - След първата си двойна грешка испанският тенисист изостана с 15:30, след което успя да изправни, но Григор чрез смаш си осигури точка за пробив. Благодарение на добри си начален удар обаче Лопес взе подаването си.

2:2 - Още един гейм на 0 за Григор без никакви затруднения.

3:2 (пробив) - Григор успя да стигне до равни 30 след два уинъра, а при възможността за пробив притисна Лопес и го накара да сгреши, след като вече бе излязъл на мрежата.

4:2 - И отново гейм без спечелена точка от страна на испанеца.

4:3 - Лопес спечели сравнително лесно подаването си, а Григор се потруди само за точка.

5:3 - Стигна се до 30 равни, но при първата възможност Григор затвори подаването си.

6:3 (пробив) - Лопес изостана с 0:40 при свой начален удар. Димитров реализира втория мачбол

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Двубоят им на централния корт в Маями е втори от програмата, като преди него трябва да се изиграе мачът между Петра Квитова и Дона Векич. Те започват точно в 18. Това означава, че срещата на българина ще стартира около 20 часа.

Димитров лекуваше контузия в последните седмици, като за последно игра на Откритото първенство на Австралия. В първия кръг от турнира Лопес победи трудно с 2:1 сета Беноа Пер, в отделните части 7:5, 4:6, 6:4. Това е добре дошло за българина, който не е играл от два месеца насам, тъй като 37-годишният Лопес със сигурност е натрупал умора от продължителния мач.

В срещите помежду си българинът има предимство - три победи за Димитров срещу две за Лопес. Последният мач между двамата бе през 2017 година в Синсинати, спечелен от българина. Фелисиано Лопес заема 94-о място в световната ранглиста на АТП.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички