Старият Гришо отново е тук! Бой по световния номер 4


Старият Гришо отново е тук! Бой по световния номер 4
Снимка: Guliver/Getty Images

2675 0

Григор Димитров направи много сериозна стъпка към това да бъде поставен на последния турнир от Големия шлем - US Open, след като се класира на втори пореден четвъртфинал на надпревара от сериите АТР 1000 (Мастърс).

Гришо започна американското лято по най-добрия начин и срази безапелационно световния номер 4 Стан Вавринка с 6:4, 6:4, за да покаже, че представянето му на Олимпийските игри в Рио 2016 не е показателно за моментната му форма. Гришо е в страхотна серия срещу именития си съперник, като това е 4-ти пореден успех за него над швейцареца.

Така на четвъртфинал българинът очаква победителя от мача Жо-Вилфред Цонга - Стив Джонсън. Димитров показа повече аргументи от недостатъчно фокусирания си противник още през първия сет. Двамата с Вавринка вървяха гейм за гейм, като швейцарецът можеше да пробие при 3:2 в своя полза, но не се справи с волето на мрежата.

В крайна сметка, при 4:4 гейма Григор нанесе своя удар. Той стигна до две точки за пробив, след като Вавринка оплете конците на мрежата при 40:30, а и нашето момче се представи отлично с форхенд ретур на линията и минаващ от бекхенд, за да дойде грешка от форхенд на швейцареца и така ценният пробив стана факт. Побеснелият Вавринка счупи ракетата си, но след това успя да парира два сетбола на Димитров, който обаче в крайна сметка затвори сета на свой сервис от трети опит с 6:4.

До средата на втория сет сервиращите доминираха, но тогава Григор отново взе предимство. Той показа повече стабилност и се възползва от три непредизвикани грешки от форхенд на Вавринка, с което успя да пробие в ключовия седми гейм. Това се оказа достатъчно и Димитров удържа с лекота следващите си два сервис гейма, като даде само една точка в тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички