Сензация! Стан Вавринка изхвърча от Sofia Open след фамозен мач на Бaшич


Сензация! Стан Вавринка изхвърча от Sofia Open след фамозен мач на Бaшич
Снимка: БГНЕС

2355 0

Sofia Open безспорно е турнирът на изненадите, а това се доказа като за финал със Стан Вавринка. Големият фаворит в надпреварата беше изненадан от Мирза Бaшич след 6:7, 4:6 на Централния корт в зала "Арена Армеец".

Поставеният под №1 тенисист, който замени Григор Димитров в основната схема, не беше в оптимално състояние, като ударите, които срещу Троицки влизаха безпогрешно, днес в голям процент от времето не намираха очертанията на корта. От своя страна, Бaшич беше истинска стена и връщаше почти всяка атака, отправена от Вавринка.

Първият сет се реши в тайбрек, след като двамата печелеха своите сервис гейймове, въпреки че Стан сервираше ужасяващо и вкара едва 45% от първите си начални удари. Това се оказа решаващо в тайбрека, след като той изпусна аванс от 4:1 и допусна пораежение с 6:8, въпреки че отрази два сет пойнта.

До средата на втория сет изглеждаше, че Вавринка ще вкара мача в трета решаваща част, след като успя да пробие за 3:2, а след това и да поведе с 4:2. Бешич обаче рязко подобри играта си в следващите минути, а при 4:3 успя да върне пробива след няколко грешки на Вавринка.

При 4:5 и сервис за Стан швейцарецът имаше шанс да затвори гейма при 40:30, но прати топката в мрежата. Последваха две страхотни атаки на Бешич, който спечели мача още при първия си мач пойнт - 4:6 и Бaшич е на финал.

За пръв път той ще влезе в топ 100 и има шанс за първа титла в кариерата си. В същото време Вавринка ще се насочи към Ротердам, където следващата седмица започва турнир от ранг ATP 500. Там ще играе и Григор Димитров. Иначе Башич ще се изправи срещу Мариус Копил във финала на ATP София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички