Сензация! Джокович елиминиран на Australian Open, и то след загуба в 3 сета


Сензация! Джокович елиминиран на Australian Open, и то след загуба в 3 сета
Снимка: Guliver/GettyImages

3435 0

Завръщането на Новак Джокович на Australian Open не беше успешно. Още на осминафиналите бившият №1 в световната ранглиста се сбогува с турнира, след като Хюон Чунг го елиминира след шокираща победа в 3 сета - 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3).

Ноле, който лекуваше дълго време контузия, беше надигран от корееца, който показа сериозно сходство в стила си с този на 6-кратния шампион в Мелбърн. Двамата имаха сходни показатели в основните статистически данни, но Джокович допусна цели 9 двойни грешки и, въпреки че стигна до 19 шанса за пробив, той реализира едва 5. В същото време Чунг стигна до пробив 6 пъти от едва 10 възможности.

Джокович вкара 62% от първите си сервиси, срещу 67% от страна на Чунг. Но основната разлика беше една - Ноле регистрира 57 непредизвикани грешки срещу 20 по-малко за неговия съперник. Така Чунг, който е шампион във Финалите на ATP за младежи, ще играе на първия си четвъртфинал в турнир от Големия Шлем. Там той ще се изправи срещу друга сензация - Тенис Сандгрен, който отстрани Доминик Тийм.

Бившият №1 в света започна по ужасяващ начин двубоя и изостана рано-рано с два пробива и 0:4 от младия си съперник. Все пак сърбинът показа отлична игра до края на сета и успя да вкара първата част в тайбрек. В него обаче Джокович допусна много неточности, а форхенд в аут даде шанс на Чунг да затвори сета (7:4 в тайбрека).

Ноле поиска медицински таймаут заради проблеми с десния крак, както и с контузията на дясната ръка, а началото на втория сет беше същото като първия - ранен пробив за японеца и аванс от 1:4. Джокович успя да върне пробива, но при 5:6 в полза на Чунг и 40:40 6-кратният шампион в Австралия прати топка в аут, а съперникът му реализира първия си сет пойнт - 7:5 и 2:0 в полза на японеца.

В третия сет двамата отново размениха по един пробив и стигнаха до тайбрек. В него Джокович отново нямаше отговор на отличната игра от основната линия на Чунг. Ноле дори на няколко пъти атакува при мрежата в отчаяние, но съперникът му показа здрави нерви и впечатляващи минаващи удари - точно такива, каквито показваше Ноле преди проблемите с контузии, които го преследват в последната година. Чунг стигна до аванс от 6:3 и реализира още първия си мач-пойнт - чиста победа за шампиона на ATP при младежите срещу един от най-великите играчи на 21-и век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички