Провал за Григор още в първия мач в Индиън Уелс


Провал за Григор още в първия мач в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

1484 0

Още в първия си мач на Мастърса в Индиън Уелс първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби от младата надежда на мъжкия тенис Александър Зверев – 4:6, 6:3, 5:7. Димитров изигра нелош мач, но се пропука в ключови моменти, което му коства горчивото ранно отпадане.

Изглеждаше, че Зверев започна по-мързеливо, но в рамките на първите пет гейма младият германски талант започна да вдига нивото си и особено от бекхенд по правата на няколко пъти буквално разстреля Димитров. Така, при 2:2 бекхендът на българина не издържа още на първата точка за пробив, открила се пред Зверев и тийнейджърът излезе напред в резултата. Това се оказа достатъчно за победата в сета, след като Димитров не можа да намери отговор на ретур, макар че поне на свой сервис разнообразяваше играта с излизания на мрежата и нямаше повече проблеми до края на частта, но пробивът беше направен и това нямаше как да се заличи – 4:6.

На старта на втория сет Димитров по чудо не инкасира пробив, след като въртелив удар по правата от форхенд му беше даден аут, но „Ястребовото око” показа добра топка и българинът се спаси. Още в следващия гейм обаче Григор пропусна смач по правата след дълго разиграване, в което успя да притисне противника и непростимо сбърка при завършващия удар – 15:40! И този път обаче Григор успя да навакса, но вместо да затвори гейма, допусна третата точка за пробив, при която младият Зверев игра много нервно и бързо изигра твърде къс удар, който Димитров наказа моментално. Много елементарно, с грешка от бекхенд от втори удар Зверев изтърва и четвърта точка за пробив само в този гейм, което най-после позволи на нашето момче да спечели подаването си.

След двата сизифовски сервис гейма дойде ред на Димитров да притисне Зверев – точка за пробив в четвъртия гейм, но младокът закова ас. Същото стана и няколко минути по-късно, когато Григор пак стигна до точка за пробив. Вече при третия шанс в този гейм, който продължи цели 10 минути, българинът излезе победител, след прибързан и неконтролиран бекхенд на Зверев далеч в аут. Оказа се, че както и в първия сет, един пробив е достатъчен за победата – Григор изравни сетовете с 6:3, без повече да има проблем на свой сервис.

Решителният трети сет започна с възможност за пробив за Григор, който успя да догони Зверев в сервис гейма му. Младокът отрази шанса след добър атакуващ удар, спаси и втора точка за пробив с мощен сервис, но вече при третата възможност Зверев не издържа, изкара бекхендът в аут и в изблик на ярост опита да счупи ракетата си в корта. Григор затвърди пробива след гейм, в който изостана с 0:30, но след това показа чудесна миксирана игра и добри волета.

При 2:0 в негова полза, Димитров изпусна златен шанс да сложи окончателно край на мача. Българинът си извоюва 0:40 с чудесна игра и когато трябваше да вземе своето, стана твърде пасивен, а Зверев не се поддаде на напрежението и изравни резултата в гейма. Григор не остави така нещата, продължи да се бори, стигна и до четвърта точка за пробив след чудесна атака на мрежата, но отново сервисът спаси Зверев и той успя да измъкне гейма.

Точно този пропуснат лековато шанс струва много скъпо на Димитров в шестия гейм, когато пробивът беше върнат. И отново, както в първия сет, това стана след слабо представяне на Григор в решителната точка и лековата грешка от бекхенд.

Стигна се до 5:6 и след чудовищна намеса на мрежата Зверев получи два поредни мачбола на сервис на Григор. При първия той се справи, но при втория дойде грешката – Григор не показа необходимата доза спокойствие и загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички