Поглед към Ротердам: Гришо пред завръщане в топ 10, но има едно "ако"


Поглед към Ротердам: Гришо пред завръщане в топ 10, но има едно "ако"
Снимка: БГНЕС

5858 0

Григор Димитров вече не е в България, а следващата дестинация на "Гришо-мания" е в Холандия, и по-точно в Ротердам. Световният №12 тръгва с изключителен баланс досега през годината - с 14 победи 1 загуба, с две титли и полуфинал на Australian Open. Българинът е поставен под №5, но спокойно може да бъде обявен за твърд фаворит в предстоящия турнир от сериите "ATP 500".

Той започва кампанията си на "сингъл" едва в сряда, но все пак ще се запознае с обстановката в Ротердам по време на двубоя си на двойки. Така, той ще влезе в срещата си срещу Миша Зверев с един мач зад гърба си. Това е важно, особено заради стила, който германският ветеран практикува - сервис-мрежа, с който Григор не би трябвало да има проблем.

Следващото му препятствие може да се казва Денис Истомин в своеобразен мач-реванш след Australian Open. Тогава узбекът получи лека травма и, ако преодолее Алиаж Бедене, ще играе най-вероятно с Димитров. Това може да се окаже тежък двубой за родния представител, като се има предвид, че Истомин е в добра форма през 2017 година. Но съперникът е напълно преодолим, а пътят към четвъртфиналите изглежда сравнително лесен.

Там можем да се насладим на 3-и епизод от битката между Димитров и Давид Гофен. До момента в официални мачове Григор е 100%-ов срещу белгиеца, а в двата сблъсъка през 2017 година не е загубил и сет. Ако това се запази така, Григор Димитров може да достигне до полуфиналите, регистрирайки нови точки за световната ранглиста.

Стъпка преди финала зрителите в Ротердам (потенциално) могат да се насладят на един сблъсък, който може да бележи следващото голямо съперничество в тениса - Григор Димитров срещу Александър Зверев. 19-годишният германски талант също е в отлична форма през 2017 година, все по-добре се чувства сред професионалистите, а през миналата седмица удари първо Жо Вилфред Цонга, а след това и Ришар Гаске, за да вдигне титлата в Монпелие. Това би бил един страхотен двубой между двама от най-добрите тенисисти в момента, но опитът безспорно е на страната на българина.

"Мисия: Финал" изглежда напълно реализуема за българския тенисист, а големият проблем пред него е свързан с натрупаната умора. От началото на сезона той е имал две седмици, в които не е играл на турнири, след като пропусна този в Сидни преди старта на Australian Open. 15-те мача, изминатият път и големият интерес към него в София със сигурност са поизморили Димитров, като в Ротердам именно това е най-голямата му битка - срещу умората. Спечели ли я, шансът да го видим с трета титла в рамките на само два месеца е много, много голям.

Допълнителен стимул за Димитров безспорно може да е и фактът, че ако спечели, той почти сигурно ще се върне в топ 10 на световния мъжки тенис - цел, която никой не очакваше да бъде постигната толкова бързо през 2017 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички