Патрик Макенроу погна тандема Григор Димитров - Андре Агаси


Патрик Макенроу погна тандема Григор Димитров - Андре Агаси
Снимка: Getty Images/Guliver

5651 0

На прага сме на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Една от най-дискотираните теми е сътрудничеството между ракета №1 на България Григор Димитров и легендата в тениса Андре Агаси.

Двамата започнаха работа още в края на миналия сезон, а сега за първи път ще излезнат заедно на голямата сцена. Анализаторът на ESPN Патрик Макенроу, по-малкият брат на друго величие в спорта от близкото минало - Джон Макенроу, коментира сътудничеството между 8-кратния шампион в турнирите от Голямата четворка и Гришо.

"Много се радвам да видя Андре Агаси обратно в играта. Ако той може да предложи на Григор това, на което е способен, ще видим интересни неща. Най-важното е да го научи на дисциплина в ударите, на акуратност в играта му и това ще бъде от огромен плюс за българина.

Играта на Димитров винаги е била характерна с това, че той има прекалено много добри оръжия, но не знае кои от тях в кой момент да използва. Той никога не е умеел да играе обикновен печеливш тенис. А точно това правеше Андре в най-добрите си години, когато беше на върха в края на кариерата си.

ОФИЦИАЛНО: ГРИГОР ДИМИТРОВ ИЗПАДНА ОТ ТОП 20

Дали някога Григор ще може да повтори стила на Агаси? Разбира се, че това никога няма да стане. Но ако Андре успее да му предаде малко от ноу-хауто си в тази област как да играе обикновен печеливш тенис, да подобри психиката му, това ще помогне страшно много на българина", сподели Макенроу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички