Облекчение за Джокович на Australian Open след петсетов трилър с Жил Симон


Облекчение за Джокович на Australian Open след петсетов трилър с Жил Симон
Снимка: Getty Images/Guliver

1051 0

В неочаквано трудно препятствие за неоспоримия фаворит и петкратен носител на титлата на Australian Open Новак Джокович се превръна французинът Жил Симон. Световният номер едно и защитаващ титлата си в Мелбърн трябваше да премине през пет сета, за да се класира на четвъртфинал в турнира – 6:3, 6:7 (1), 6:4, 4:6, 6:3. Така на четвъртфинал Джокович излиза срещу друг много опасен противник – Кеи Нишикори, от когото загуби на полуфинал на US Open преди две години.

Нищо не предвещаваше такъв развой, след като Джокович рутинно взе първия сет и имаше тотално превъзходство във втората част, но някак Симон отрази близо дузина точки за пробив, пред които беше изправен и добута нещата до тайбрек. А там французинът избухна и спечели с убедителното 7:1, след като и Джокович се изнерви от постоянно връщащата се топка и просто се срина.

Този тайбрек повлия на нервите на Ноле и изведнъж се оказа, че всъщност Симон може да го въвлича в дълги разигравания и да ги печели достатъчно често, за да поставя под напрежение световния номер едно. Неведнъж Симон успяваше да изтиска грешка от форхенда на Джокович по правата с коварни, лишени от сила, но дълбоки удари. В резултат на това последваха два идентична сета – сърбинът спечели третия с пробив в деветия гейм, а Симон стори доста изненадващо същото в четвъртия сет.

В решителния пети сет световният номер едно нанесе решителния удар в четвъртия гейм, когато проби от 40:0 в полза на Симон и това постави на колене французина, който допусна моментално втори пробив, за 5:1, след като Джокович се превърна в познатата на всички тенис фенове стена. Изненадващо или не, но сърбинът допусна пробив при този резултат – когато сервираше за мача, а след това пропусна два мачбола на сервис на Симон – след грешки от бекхенд и форхенд. Все пак при втория опит да отсервира мача, Джокович беше безупречен – гейм на нула след поредица от наказателни удари от форхенд и бекхенд.

След края на мача Ноле се пошегува в интервюто на корта, че зрителите не искат да знаят какво точно си е казал на почивката между четвъртия и петия сет. Тогава Джокович определено беше бесен на самия себе си, но се надъха за решаващия момент. Сърбинът влезе и в шеговит диалог със зрител от публиката, като призна, че човекът е абсолютно прав: "Трябва да спра с късите топки!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички