Надал на прага на Клуб 1000: С Федерер ще играем тенис, докато ни доставя удоволствие


Надал на прага на Клуб 1000: С Федерер ще играем тенис, докато ни доставя удоволствие
Снимка: Getty Images/Gulliver

1402 0

Да изиграеш 1000 професионални мача в тениса е нещо, което не всеки може да постигне в кариерата си. За да постигнеш това, трябва да си постоянен, да стигаш напред във всички турнири и разбира се - дълга кариера.

Тези описания прекрасно пасват на носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал, който по-късно днес ще играе своя мач №1000 в мъжкия тур. 

Кариерата на испанеца започва преди 15 година - през 2003 година в Майорка с победа над Рамон Делгадо. От тогава - 821 победи, като последната бе на Мастърс-а в Маями, и само 178 загуби, което му отрежда място в Топ 3 на тенисистите с най-добър процент победи/загуби - 82,18%. Той отстъпва по този показател само на Новак Джокович - 762 победи/158 загуби и 82,83% и Бьорн Борг - 609 победи и 127 загуби и 82,84% успеваемост.

Надал от своя страна обаче има най-добро съотношение на този показател от всички тенисисти, които са преминали границата от 1000 мача. 

"Да играеш 1000 мача е нещо много хубаво. Това число означава, че си играл от много време и кариерата ти е доста дълга. Щастлив съм и съм мотивиран да продължавам да играя. 

Не знам какво пишете, но аз не съм казвал, че мисля за отказване. Сам ще преценя кога е перфектният момент да кажа "Край", а няма да го каже някой, който седи зад компютъра. С Федерер е същото, постоянно чета, че той щял да се отказва, но самият той никога не го е казвал. И двамата ще играем, докато тенисът ни доставя удоволствие", сподели Рафа пред "El Espanol".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички