Медиен гигант все още не е загубил надежда за Григор Димитров


Медиен гигант все още не е загубил надежда за Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

4888 0

Въпреки че Григор Димитров регресира през 2018 година спрямо представянето си във върховата за него 2017, все още има много специалисти, които вярват, че той може да е сред тези тенисисти, които най-накрая ще спрат доминацията на голямата тройка в мъжкия тенис - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

В интересен анализ на "Yahoo Sports" българинът, който в момента е 24-и в света, но ще падне допълнително заради загубата на 250 точки от турнира в Ротердам, е поставен в топ 6 на играчите, които имат шанс да прекратят ерата на "тримата тенис тенори".

"Българинът, който в момента е №24 в световната ранглиста, е може би първият тенисист, който беше определян като наследник на трона при мъжете. Стилът му с класическа техника, бекхенд с една ръка и невероятна креативност го превърнаха в една от сензациите в тура, а всички го сравняваха с големия швейцарец Роджър Федерер.

Въпреки това бившият приятел на Мария Шарапова не демонстрира нито емоционална стабилност, нито константност в играта си, докато не дойде 2017 година, когато спечели Финалите на ATP. Той достигна до №3 в световната ранглиста, но въпреки това и 8-те титли, той трябва да докаже, че може да е стабилен и да се задържи в топ 10", пишe Федерико Ерхарт за Yahoo Sports.

Александър Зверев е поставен под №1 в класацията, където фигурират още имената на Доминик Тийм, Карен Хачанов, Стефанос Циципас и Денис Шаповалов. За съжаление, в момента Григор Димиров е контузен, а колко сериозна е травмата четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички