Дел Потро поднесе ужасен подарък за ЧРД на Гришо в Рим


Дел Потро поднесе ужасен подарък за ЧРД на Гришо в Рим
Снимка: Getty Images/Gulliver

5161 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби на старта на Мастърс турнира в Рим, като отстъпи с 6:3, 2:6, 3:6 пред Хуан Мартин дел Потро.

Димитров стартира ударно мача, направи пробив в шестия гейм и до края на сета нямаше проблем, като поведе в резултата.

Втората част обаче започна ужасяващо за него и Кулата от Тандил направи два поредни пробива за 4:0. Хасковлията опита да се върне в сета, реализирайки пробив и намаляйки резултата до 4:2, но за повече нямаше сили.

В решителния трети сет българинът първи стигна до точки за пробив в седмия гейм, но пропусна да се възползва и в следващия гейм загуби подаването си, а минути по-късно и мача.

Това бе пета поредна победа от пет мача за Дел Потро, който в следващия кръг ще играе с Кайл Едмънд.

Първи сет

1:0 - Григор Димитров стартира гейма си с двойна грешка, изравни при 15:15, но последваха два добри форхенда на Хуан Мартин дел Потро, с което той стигна до две точки за пробив. Българинът обаче отрази и двете, а след това и спечели подаването си.

1:1 - Аржентинският №1 нямаше подобни проблеми при подаването си и го спечели на 15.

2:1 - След трудното начало на срещата, Димитров спечели лесно второто си подаване и отново поведе в резултата.

2:2 - В гейм №4 световният №34 имаше проблеми при сервис гейма си. Той рядко вкарваше първи сервис, изоставаше с 15:30 и 30:40, но в крайна сметка спечели подаването си след сгрешена къса топка на българина.

3:2 - Българинът имаше леки затруднения, позволявайки равенство при 30:30, но с два силни сервиса взе подаването си.

4:2 (пробив) - Дел Потро поведе лесно с 40:15, но пропусна двата си първи сервиса и позволи на хасковлията да стигне до равенство. Отлично отиграване от дъното на корта за Гришо и форхенд в мрежата на Кулата от Тандил доведоха до пробив.

5:2 - Ракета №1 на България стартира с две бързи точки и 30:0, но последва втората му двойна грешка в сета. Все пак с бекхенд по правата и чудесно пласиран сервис, той спечели подаването си.

5:3 - Без проблем Дел Потро спечели подаването си на 0 и намали изоставането си.

6:3 - Без затруднение Димитров стигна до три поредни сетбола и още с първия затвори частта.

Втори сет

0:1 - Аржентинският №1 стартира уверено втората част на мача и след като загуби първата точка, последваха четири поредни точки за него, с което той взе откриващия си сервис гейм.

0:2 (пробив) - Първият гейм за Григор и в този сет осеян с грешки, подобно на този в сет №1, като той изоставаше с 0:30, изравни, но след това допусна опонентът му да стигне до две точки за пробив и в крайна сметка предаде подаването си.

0:3 - Последва скоростен сервис гейм за аржентинеца, като той го спечели на 0.

0:4 (пробив) - Играта на българина бе напълно разбита, като той стартира с трета двойна грешка за мача, последваха и нови две точки - 0:40. Димитров отрази първите две точки за пробив, но при третата Дел Потро взе своето и стигна до втори пробив в сета.

1:4 (пробив) - Изненадващо играта на ДелПо тръгна надолу, докато от другата страна на мрежата Димитров летеше по корта и по този начин нашенецът стигна до пробив на 0.

2:4 - Гришо отново започна да вдига темпото си на игра, и въпреки че направи двойна грешка в средата на гейма, той в крайна сметка спечели подаването си и намали изоставането в сета.

2:5 - Дел Потро спря серията на българския тенисист, като спечели подаването си на 0 и се доближи до изравняване на резултата в сетовете.

2:6 (пробив) - За капак на слабата игра в сет №2, Гришо допусна нов пробив и пак на 0, с което загуби аванса си в сетовете.

Трети сет

0:1 - Решителният трети сет стартира със силна игра и на двамата, като българинът доведе нещата до 40:30, но в крайна сметка не успя да стигне до равенство.

1:1 - В третия сет Димитров показа стабилна игра и не даде шанс на Дел Потро да си помисля за пробив.

1:2 - Решителната част на мача продължаваше без грешки на сервиращите, като хасковлията отново стигна до 40:30, но нищо повече.

2:2 - Българинът продължи стабилната си игра на свой сервис и отговори подобаващо за изравняване на резултата.

2:3 - Надиграването от основната линия продължи и в гейм №5, като сервиращият отново бе доминиращ на централния корт в Рим.

3:3 - Димитров засили първия си сервис и то му помогна да спечели подаването си и да изравни резултата за трети път в сета.

3:4 - Така важният седми гейм в сета бе осеян с обрати, като Дел Потро можеше да затвори подаването си, след като водеше с 40:30, последва обаче изравняване и точка за пробив за Гришо. В крайна сметка Кулата от Тандил спечели подаването си.

3:5 (пробив) На свой ред ДелПо затрудни поставения под №10, като изравняваше резултата за 30:30 и 40:40, а след това реализира и третата си точка за пробив, за да се доближи на гейм от победата.

3:6 - На свой сервис аржентинският №1 не остави шансове на Григор и затвори мача с гейм на 15.

Преди мача

Безспорно най-интересната битка в първия ден от турнира в Рим ще бъде тази между Димитров и Дел Потро. По програма срещата трябва да започне около 20:30 часа на централния корт в италианската столица. Преди битката Димитров - Дел Потро, ще трябва да се изиграе мачът между Николас Алмагро и Андреас Сепи.

Най-доброто постижение на хасковлията в Рим е през 2014 година, когато стигна до 1/2-финалите, но отстъпи на Рафаел Надал. 

Гришо и Дел Потро имат четири мача по между си до момента, като 10-ят поставен все още търси първа победа. До сега обаче двамата никога не са играли на клей.

В Рим ще участват всички най-големи тенисисти освен Роджър Федерер, който обяви, че в сезона на клей ще вземе участие единствено на Ролан Гарос. Анди Мъри, Новак Джокович и Стан Вавринка са сред най-големите претенденти за спечелването на отличието, а фаворит №1 е Краля на клея Рафаел Надал, който има само два загубени сета на червено този сезон, печелейки титлите в Монте Карло, Барселона и Мадрид.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички