Неузнаваем Григор Димитров приключи участието си в Маями


Неузнаваем Григор Димитров приключи участието си в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

11735 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Това се случи в третия кръг, където 24-ят поставен в турнира бе спрян от австралиеца Джордан Томсън след 5:7, 5:7.

Срещата премина през върхове и спадове за ракета №1 на България. Той стартира отлично с пробив още в първия гейм на мача, но допусна обрат, а грешки в края на сета помогнаха на австралийския тенисист да спечели частта.

През втория сет отново българинът бе този, който изпитваше проблеми да спечели сервис гейма си, което доведе до пробив отново в края, с който участието на Гришо в Маями приключва.

В миналия кръг Димитров прегази Фелисиано Лопес, но в днешната среща нямаше помен от онази среща. Настроението липсваше от играта на хасковлията още от старта, а големият брой грешки допълнително помогнаха за слабата игра на Григор.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 (пробив) - Джордан Томпсън спечели жребия преди мача и избра да сервира. Това обаче не му донесе късмет, като той направи нужния брой грешки, за да помогне на Григор Димитров да стигне до пробив още на старта.

1:1 (пробив) - Още във втория гейм Томпсън получи шанс да върне пробива, след като просто връщаше топката в полето на съперника, което доведе до грешки, а от там и до точка за пробив. След бекхенд слайс в мрежата от Димитров, геймът приключи с нов пробив.

1:2 - Последва лесно спечелен гейм за сервиращия, в който играта на австралиеца отново бе предимно предпазлива.

2:3 - Двамата тенисисти си размениха по един лесно спечелен гейм, в който не се стигна до опасности за пробив!

3:3 - В шестия гейм на срещата Димитров имаше леки затруднения, след като се стигна до 30:30, но все пак българинът взе подаването си.

3:4 - Австралиецът продължи с успешното си представяне на сервис и спечели важния седми гейм в сета.

4:4 - Сънародникът ни обаче отговори с бърз гейм на 0 и ново изравняване на резултата.

4:5 - В деветия гейм видяхме и най-красивото разиграване в мача. То дойде при резултат 40:0 за Томпсън. Димитров се появи в близост до мрежата и на няколко пъти "разходи" съперника по краищата, но в края не успя добре да пласира късата си, което доведе до гейм за съперника му.

5:5 - По подобие на опонента си, поставеният под №24 в турнира българин също лесно взе гейма си.

5:6 - В 11-я гейм на първия сет Димитров тръгна отлично, като поведе с 0:30, а след това успя да стигне и до две точки за пробив, които обаче бяха отразени от Томпсън,а секунди по-късно сервиращият спечели гейма.

5:7 (СЕТ) - Димитров започна отлично в своя сервис гейм и поведе с 30:0. Последваха обаче редица грешни отигравания и скоро след това сетът бе загубен.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Отличен старт за Томспсън, който лесно взе подаването си.

1:1 - От своя страна Григор продължи с трудното печелене на точки, което се видя и в началото на втората част.

1:2 - Пореден лесно спечелен гейм на сметката на австралийския тенисист.

1:3 (пробив) - Спадовете в играта на Димитров помогнаха на Томсън да стигне първи до пробив във втория сет.

2:3 (пробив) - Всичко негативно в играта на българина обаче изчезна в петия гейм, в който той върна пробива с няколко изключително красиви отигравания и мощни възгласи от публиката.

3:3 - Григор Димитров използва инерцията, която бе набрал от предишния гейм и с лекота спечели подаването си, за да изравни резултата.

4:4 - Постепенно проблемите в полето на Томпсън зачестиха, а точно обратното се случи в играта на българина. Двамата спечелиха подаванията си, но Гришо се приближаваше към чакания пробив.

5:4 (пробив) - Моментът за Григор Димитров настъпи и той излезе напред в резултата. Това се случи след оспорван девети гейм, като в края Гришо демонстрира огромна класа, за да пробие.

5:5 (пробив) - Веднага след реализирания пробив, се стигна до пореден спад в играта на Гришо, което доведе до моментален пробив на 0 за Томсън.

5:6 - Лесно спечелен гейм за австралиеца, който си връща водачеството в сета.

5:7 (МАЧ) - Пореден спад при началния удар на Димитров доведе до три поредни мачбола за Томпсън при 0:40. Австралиецът отново премина във фаза защита и отказваше да атакува топката, което помогна на сервиращия да остане в срещата. Поредна грешка обаче на 24-я поставен донесе още една точка за спечелване на срещата за Томпсън, която бе материализирана и срещата приключи.

Преди мача

Григор Димитров стартира по изключителен начин втория за годината турнир от сериите Мастърс 1000. Българинът излезе на корта в Маями и за точно час игра се справи с иначе неудобния си съперник Фелисиано Лопес. Днес Гришо ще изиграе едва втория си мач от Australian Open насам, като към този момент лекуваше травма в рамото.

Негов съперник на корта ще бъде австралиецът Джордан Томпсън. До момента двамата не са се срещали в световния тур. Томпсън обаче направи впечатление на турнира, след като отстрани 12-я в света Карен Хачанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички