Мария Шарапова е дала положителна допинг проба


Мария Шарапова е дала положителна допинг проба

2031 0

Носителката на 5 титли от "Големия шлем" Мария Шарапова е дала положителна допинг проба. Това обяви самата тя на специална пресконференция, свикана от нея.

Руската тенисистка съобщи, че в допинг пробата й е открит забранения препарат мелдонин. На пресконференция в Лос Анджелис тя каза, че преди седмица е получила писмо от Международната федерация по тенис, в което се съобщава за положителната й допинг проба.

"Преди няколко дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба на Australian Open се е оказала положителна," заяви Шарапова.

"Поемам пълната отговорност за това. През последните 10 години приемам лекарство, наречено "Милдронат"  от личния ми лекар, и преди няколко дни, след като получих писмото, открих, че то има и друго име - "Мелдониум" , което аз не знаех".

Тя подчерта, че през последните 10 години това лекарство не е било в листата със забранени, но от 1 януари, правилата са се променили, и "Мелдониум" е станало забранено вещество. 

Тя разкри още, че през декември миналата година е получила нов списък със забранените лекарства, но не го е прочела.

"Приемала съм лекарството първо през 2006, тогава често се разболявах, имах липса на магнезий, в семейството ми има доста случаи на диабет. И това бе едно от лекарствата, които съм приемала. Лекарството ми помагаше, затова продължих да го взимам", обясни бившата номер 1 в женския тенис.

Днес сутринта агентът на Шарапова Макс Айзенбъд разкри, че рускинята има да направи много важно съобщение. Това веднага предизвика спекулации, че Шарапова може да сложи край на кариерата си.

"Със сигурност, когато реша да се откажа, няма да го направя тук, в центъра на Лос Анжелис, на този грозен килим", заяви още Шарапова. 

Според члена на Изпълкома на Олимпийския комитет на Русия и член на Международния олимпийски комитет и председател на руската тенис асоциация Шамил Тарпишчев счита, че Шарапова ще може да участва в ОИ 2016, независимо от положителната допинг проба.

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички