Легендата Макенроу: Не вярвах, че Григор може да спечели титла от Шлема, но сега...


Легендата Макенроу: Не вярвах, че Григор може да спечели титла от Шлема, но сега...
Снимка: Getty Images/Gulliver

2261 0

Легендарният тенисист Джон Макенроу се е превърнал във фен на Григор Димитров. Бившият №1 в света, който винаги е подкрепял българския тенисист, но често е изразявал сериозни съмнения във възможността му да се нареди сред най-големите в спорта, вярва, че вече е дошло времето, в което може да се говори за световния №3 като за тенисист, който може да спечели титла от Големия шлем.

"Има един сериозен фаворит за изненада на сезона и това е Григор Димитров. Ако ми бяха казали, че ще спечели две титли от Големия шлем, доскоро бих отговорил, че не виждам подобни предпоставки. Но сега категорично няма да бъда изненадан", каза Макенроу пред украинското издание "Комсомолска правда".

Лично на мен ми се иска Australian Open да бъде спечелен от някой от младите - Григор Димитров, Ник Кирьос, Александър Зверев. Те се стараят страшно много, но още не са достигнали нужното ниво. Но най-добрият вариант за тениса е някой от тях тримата да спечели в Мелбърн", допълни Макенроу.

Засега Григор Димитров се справя идеално със задачата си в Откритото първенство на Австралия. Той записа бърз успех в първия кръг, а в сряда сутрин се изправя в мач срещу квалификанта Макензи Макдоналд. Следете на живо мача на Григор Димитров в Мелбърн в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички