Гришо зарадва 12 000 с 24-каратово шоу и победа над Монфис


Гришо зарадва 12 000 с 24-каратово шоу и победа над Монфис
Снимка: Getty Images/Guliver

1257 0

Григор Димитров зарадва 12 000 български фенове, които успяха да се уредят с билет за шоуто му срещу Гаел Монфис. Българинът спечели демонстративния двубой с 6:3, 6:4. Двамата изключителни шоумени не разочароваха публиката и изнесоха 24-каратово представление.

И точно в 20:00 часа лампите изгаснаха, а двамата тенисисти бяха представени като рок звезди. Срещата започна на видимо професионално ниво, като по всичко личеше, че мачът наистина ще бъде сериозен. Точно това искаше и мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов заради когото двамата тенисисти нямаха закачени микрофони на себе си, както по принцип се прави в среща от подобен характер.

Въпреки това Димитров и Момфис разчупиха ледовете след третия гейм на първия сет и истинското шоу започна. Последваха няколко уникални отигравания, в които и двамата доказаха защо са сочени за едни от най-атрактивните в тура.

Гостът направи шоу за публиката още в първия сет на демонстративния двубой. Французинът често спореше със съдиите за отсъжданията им, което развесели публиката. В един момент той раздаде ракети на три от момчетата, които подаваха топките, за да му помогнат и на Гришо се наложи да играе срещу четирима. Димитров също отстъпи мястото си на роден талант за едно разиграване, в което момчето на три пъти връщаше топка на Момфис с удар между краката. Това накара Григор да избухне. Момфис през цялото време говореше на френски.

„Предпочитам да бъде така по време на мача, за да не може Григор да разбира какво казвам на съдията, пък и мисля, че е по-интересно за публиката", обясни световният номер 24.

Осмият гейм на втората част се оказа доста оспорван, но и забавен – двамата разиграваха топката, сменяйки си местата с прескачане на мрежата. При 5-4 Григор сервираше, поведе с 40-15 и затвори мача с 6:3, 6:4.

"Беше чудесно, благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят. За мен беше вълнуващо изживяване да играя пред българска публика. Пожелавам си следващият сезон да премине по план. Никога не съм ви напускал, благодаря на всички, които не спят по цели нощи, за да гледат моите мачове", каза развълнуваният Григор Димитров, който се просълзи, след като зрителите се изправиха на крака и го аплодираха, скандирайки името му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички