Григор загуби сет срещу номер 210 в света, но ще играе с Федерер в Мелбърн


Григор загуби сет срещу номер 210 в света, но ще играе с Федерер в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1279 0

По-трудно от очакваното, но все пак най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели и втория си мач от тазгодишния Australian Open. Григор победи квалификанта и номер 210 в света Марко Трунхелити, но не и без доста трудности и спадове в играта – 6:3, 4:6, 6:2, 7:5. Така нашето момче си осигури мач с Роджър Федерер в трети кръг на Australian Open – в петък, 22 януари, най-вероятно във вечерна сесия т.е. около 10:00 часа българско време.

Първият сет беше решен с ранен пробив в полза на Григор, който изпита обаче затруднения при 5:3 и свой сервис за сета. Тогава Марко Трунхелити направи страхотен лоб и стигна до точка на пробив, но беше набързо отказан от Димитров.

Колебанията в играта на българина от края на сета обаче се пренесоха във втората част, като световният номер 210 проби Димитров още в началото, за 2:0, след като нашето момче водеше с 40:0 и допусна обрат, правейки поредица от недопустими грешки. Все пак българинът бързо върна пробива, за 2:3, тъй като аржентинецът се поддаде на напрежението и направи двойна грешка на първата точка за пробив в полза на Димитров за сета. Това не стабилизира достатъчно играта на Григор, който допусна пробив при 5:4 в полза на противника. Точно този гейм изкара на показ всичките проблеми на българина – липса на стабилност, след като направи цели три непредизвикани грешки от форхенд и липса на подкрепление от сервиса. Димитров отрази три точки за пробив в гейма, но при четвъртата не удържа атаката на Трунхелити, а всъщност още при първата българинът изкара страхотен късмет, след като бекхендът му удари филето на мрежата и топката прескочи неспасяемо в полето на аржентинеца, вместо да се превърне в неуспешен удар.

Ядосан от излишното удължаване на мача, Димитров проби още в първия гейм на третия сет. Българинът затвърди превъзходството си с втори пробив, за 4:1 гейм, след чудесен минаващ удар. Григор обаче се отпусна още в следващия гейм и трябваше да спасява 15:40, което стори с агресивна игра и поведе вече с 5:1. В крайна сметка българинът взе сета с 6:2, завършвайки с ас.

В четвъртия сет пръв до точки за пробив стигна Григор – цели три поредни при 2:2 гейма, но Трунхелити отрази и трите, след като българинът не намери начин в нито една от възможностите да поеме контрол. Григор все пак успя да пробие в последния момент – за 6:5, след хубав минаващ удар от форхенд по правата. След това българинът затвори мача при втория си мачбол, със зрелищно форхенд драйв воле.

Иначе с оглед играта в турнира дотук, Роджър Федерер е абсолютен фаворит в очаквания с голямо нетърпение двубой с Григор Димитров от трети кръг. Федерер размаза с 6:3, 7:5, 6:1 опасния украинец Александър Долгополов, като швейцарецът наниза 25 аса и с показаната страхотна физическа форма окончателно тушира въпросите дали заболяването му от Бризбън му се отразява негативно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички