Григор разкри тайната на успеха си и защо не се бои от Нишикори


Григор разкри тайната на успеха си и защо не се бои от Нишикори
Снимка: Getty Images/Guliver

1933 0

"Нишикори е един от най-трудните съперници, но аз съм фокусиран върху собствената си игра и това да става все по-добър с всеки изминал мач“. Това коментира българският тенисист Григор Димитров, след като се класира за финала на турнира в Бризбейн.

Гришо се представи страхотно днес в полуфиналната си среща с третия в световната ранглиста Милош Раонич и го победи със 7-6(7), 6-2, за да започне новата година с финал още в първия си турнир.

"Не мога да си представя по-добър сценарий за мача, той е поставен под номер 1, страхотен играч, уважавам го много. В момента съм фокусиран върху моето представяне. И в двата мача посрещах добре, което беше много важно днес срещу Милош, защото той има много силен сервис. Днес условията бяха малко коварни, имаше вятър, сякаш аз успях да се нагодя по-добре към тях“, коментира пред Евроспорт след срещата Димитров.

Във финала Гришо ще се изправи срещу световния номер 5 Кей Нишикори, който по-рано днес победи Стан Вавринка със 7-6(3), 6-3. Двамата досега са играли три пъти помежду си, като и в три случая победата е за японеца.

За последно те се срещнаха на Мастърса в Канада миналото лято, където Нишикори се наложи в три сета.

"Нишикори е един от най-трудните съперници, защото винаги се бори докрай, играе с много желание, а освен това разполага с множество оръжия в играта си, но аз съм фокусиран върху собствената си игра и това да ставам все по-добър с всеки изминал мач“, допълни българският тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички