Григор излиза срещу Сок в ранните часове на сряда


Григор излиза срещу Сок в ранните часове на сряда
Снимка: Getty Images/Guliver

2153 0

Ракета №1 на България Григор Димитров ще търси рекордно класиране на първия за годината турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс. Българинът никога до този момент не е стигал до 1/8-финалите на турнира, а негов съперник ще бъде американецът Джак Сок, който е поставен под №17 в надпреварата.

Двубоят е четвърти на втория по големина корт, където програмата ще започне в 20 часа. Това означава, че срещата между Димитров и Сок няма да започне преди 3 часа след полунощ. 

До сега Димитров и Сок са играли три пъти по между си, като хасковлията има само една победа и тя дойде на 1/4-финалите в Стокхолм преди 3 години - 5:7, 6:4, 6:3. Последваха две поражения: 2015 година - първи кръг на Ролан Гарос - 7:6, 6:2, 6:3 и на Мастърс-а в Канада - 5:7, 7:6, 7:5.

Григор се класира на третия кръг в Индиън Уелс след победа над Михаил Южни (Русия) с  категоричното 6:4, 6:0. Сок пък се поизпоти за успеха си над финландския квалификант Хенри Лааксонен - 6:3, 0:6, 6:4.

Българинът и американецът са двама от тримата тенисисти, които са печелили повече от една титла през 2017 г. Димитров, който е №13 в света, триумфира в Бризбейн и София и игра полуфинал на Australian Open. Сок, който е пет позиции по-назад в ранглистата, спечели в Окланд и Делрей Бийч, а в Мелбърн беше спрян в третия кръг от другия играч с две титли през сезона - Жо-Вилфред Цонга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички