Григор Димитров видя положителното след 5-сетовия трилър в Мелбърн


Григор Димитров видя положителното след 5-сетовия трилър в Мелбърн
Снимка: Guliver/GettyImages

1820 0

Световният №3 Григор Димитров буквално оцеля срещу Макензи Макдоналд в мач от втория кръг на Australian Open. Българинът едва не загуби в 5-сетов трилър срещу световния №186, но въпреки това той видя положителната страна на своя успех.

"За разлика от последния 5-сетов мач, който играх на "Род Лейвър Арена", този път успях да спечеля", сподели Гришо след победата си, визирайки двубоя срещу Рафаел Надал от полуфиналите през миналата година.

"Какво мога да кажа за тази среща… тежък ден, очевидно. Щастлив съм, когато печеля такива мачове, в които не би трябвало да го направя. Той игра невероятно, абсолютно невероятно. Заслужава големи поздравления”, каза на корта след вълнуващия мач Григор.

"С него сме тренирали заедно в Калифорния, така че донякъде бях леко запознат с играта му, но очевидно той е станал много по-добър и е на прав път. Изигра превъзходен мач, няма какво да кажа. Просто трябваше да се боря и в крайсна сметка спечелих, благодарение на по-големия си опит”, сподели още Григор.

"Всички, които са тук, умеят да играят тенис, нещата опират до няколко точки в ключови моменти. Точно това се случи и днес. Щастлив съм от победата - не от играта ми, а от начина, по който се борих", каза още един от фаворитите за титлата в Мелбърн.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички