Григор Димитров с първи трофей за 2018г.


Григор Димитров с първи трофей за 2018г.
Снимка: Getty Images/Guliver

2715 0

Григор Димитров и Отбора на Европа спечелиха демонстративния турнир Laver Cup, който тази година се проведе в Чикаго. Това е първи трофей за хасковлията през 2018 година. Родният тенисист беше част от тима на Европа, който надделя над представителите на Света с 13:8

Възпитаниците на Бьорн Борг трябваше да се потрудят много здраво, за да стигнат до трофея, като в първия мач за деня Роджър Федерер и Александър Зверев изпуснаха два мачбола срещу Джак Сок и Джон Иснър, преди американците да се наложат в дългия тайбрек за крайното 4-6, 7-6(3), 11-9. С този успех отборът на Света за първи път поведе в резултата, излизайки напред с 8-7 преди заключителните три мача на сингъл.

Във втория мач Федерер и Иснър се изправиха един срещу друг на сингъл, като очаквано не се стигна до нито един пробив в двубоя. Американецът се наложи в първия тайбрек на 5, след което изпусна три мачбола във втория сет, а Федерер бе безпощаден в дългия тайбрек и в крайна сметка спечели с 6-7(5), 7-6(8), 10-7, за да доближи своя отбор на една победа от крайния успех.

В следващата среща на корта излязоха Александър Зверев и Кевин Андерсън, който предния ден бе победил Новак Джокович в три сета. Андерсън започна уверено и взе първия сет след тайбрек, но се пропука в края на втората част, която германецът спечели със 7-5. В дългия тайбрек финалистът от Уимбълдън поведе със 7-5, но Зверев намери сили да вземе пет поредни точки и да затвори мача, донасяйки крайния успех за Европа.

РОДЖЪР ФЕДЕРЕР ПИТА ФЕНОВЕТЕ СИ КАКЪВ ЕКИП ДА НОСИ НА ФИНАЛНИЯ МАСТЪРС

По този начин не се стигна до заключителна битка между Новак Джокович и Ник Кирьос, а крайният резултат бе 13-8 в полза на Европа. Следващото издание на Лейвър Къп ще се проведе в Женева, а капитани на двата тима отново ще бъдат Бьорн Борг и Джон Макенроу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички