Григор Димитров отсече: Няма да играя в София, защото е "частен" турнир


Григор Димитров отсече: Няма да играя в София, защото е "частен" турнир
Снимка: Getty Images/Guliver

8119 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отсече, че участието му на ATP турнира в София през 2019 година е почти невъзможно. Бившият член на топ 10 на мъжкия тенис е категоричен, че има с какво друго да помогне на родния спорт и подрастващото поколение, а надпреварата в столицата не е сред приоритетите му като турнири през 2019 година.

"За момента не изглежда много добре (шансът да играе в София б.р.), решили сме да играем Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир", заяви Григор в Монте Карло в интервю пред bTV.

А за разочарованието на феновете отговори: "Разбирам го това нещо, те пак ще ме видят. Има неща, които искаме да направим в България. Това е частен турнир. Защо трябва да правим частен турнир? Защо трябва да правим частен турнир, ако може да направим нещо повече, да се даде шанс не само на АТР играчи, а на нашите си играчи, за българите, защо да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България?"

"Защо да не даваме шанс на повечето играчи? Ако се помага, нека се помага по правилния начин", допълни той. Междувременно излезе интересна статистика за това какво са очаквали големите специалисти от Григор Димитров през 2013 година и каква е реалността през 2018?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички