Григор Димитров отново заби нож в сърцето на феновете на тениса в България?


Григор Димитров отново заби нож в сърцето на феновете на тениса в България?
Снимка: БГНЕС

5348 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за втора поредна година ще разочарова феновете на българския тенис. След като не участва в турнира от сериите ATP 250 в София през миналия сезон заради контузия, сега организаторите са се видели в чудо, защото той е отказал поканата да играе в столицата, информират източници на "Българско национално радио".

София запази домакинството на турнира и през 2019 година, но Григор Димитров няма интерес да се пусне в надпреварата, която стартира на 5-и февруари в зала "Арена Армеец". Въпреки това той ще се пусне на турнира в Ротердам в Холандия, който започва на 12-и февруари. Там той има да защитава 150 точки, след като игра единственият си финал за 2018 година там.

Организаторите у нас се надяват хасковлията да промени решението си и затова до последния момент ще пазят „уайлд кард“ за него. До момента Димитров е играл само в 1 от 3-те турнира, които се проведоха у нас, а за всеки един от мачовете му залата беше пълна. Титлата в София през 2017 година му даде така желаният тласък да пробие в топ 5 на световния тенис, като дори се изкачи до №3. От края на миналия сезон обаче Димитров бележи регрес и се очаква скоро да изпадне от топ 10, особено след травмата, която получи.

Все пак организаторите готвят сериозна изненада за феновете на тениса у нас. Водят се преговори с бившия №1 Анди Мъри, който ще има нужда от точки, след като изпусна почти целия сезон. Вариант е и Новак Джокович, ако случайно отпадне рано от Откритото първенство на Австралия. Междувременно стана ясно кога Григор Димитров се завръща на корта - вижте подробности тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички