Григор Димитров играе по същото време, когато Лудогорец приема Арсенал


Григор Димитров играе по същото време, когато Лудогорец приема Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1553 0

След доброто начало в надпреварата на двойки в Париж, днес Григор Димитров стартира участието си и на сингъл в турнира от сериите "Мастърс" на АТР с награден фонд 4,3 милиона евро.

Най-добрият български тенисист е поставен под №14 в основната схема и затова почиваше в първия кръг. Във втория негов съперник ще бъде негов стар познайник- кипърецът Маркос Багдатис.

Григор Димитров посочи какво ще го направи специален играч, не е Никол

Срещата е последна от програмата на централния корт и няма да започне преди 21,30 часа наше време, което означава, че ще попадне в същия часови диапазон на футболния сблъсък Лудогорец - Арсенал от Шампионската лига.

Вчера 31-годишният кипърец записа убедителна победа срещу участващия с "уайлд кард" французин По-Анри Матийо в два сета с 6:2, 6:4.

Бг феновете на Арсенал измислиха как да заобиколят забраната на Лудогорец

Григор и Багдатис са се срещали 7 пъти до този момент в съперничеството си. Статистиката от тях категорично е на страната на българина - 6-1 победи, като нашето момче е в серия от пет поредни успеха.

Последният от тях обаче дойде след много тежка петсетова борба на Откритото първенство на Австралия през 2015 година, в което мина през много перипетии.

За участието си във втория кръг на турнира във френската столица Григор Димитров има гарантирани 45 точки за класацията на АТP, както и 25 650 евро от наградния фонд. Към този момент съперника на българина Маркос Багдатис заема 37-ото място в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички