Григор Димитров: На клей може да се случи всичко


Григор Димитров: На клей може да се случи всичко
Снимка: Getty Images/Guliver

2615 0

Първата ракета на България Григор Димитров сподели очакванията си от предстоящия сезон на клей. За него той стартира с домашния му турнир в Монте Карло, където днес ще разбере първия си съперник.

"Това е първият Мастърс на клей, различна локация. Наслаждаваме се на гледката, радвам се и да бъда у дома. Хубаво е да си вкъщи. Много неща могат да се случат на клей. Това е от специалните настилки, на които фаворити са не само тези, които се движат добре. Обичам да казвам, че всичко може да се случи на тази настилка. За мен е много приятно да играя на нея, израснал съм на нея, така че нека да започнем и да се надяваме на добро представяне", коментира Димитров пред сайта на АТР.

Относно целите си българинът бе категоричен:

"Със сигурност искам да се представя по-добре от миналите години, това е справедлива цел. Всеки турнир на клей е турнир, в който искам да се представя добре. Тялото ми се чувства добре, движа се добре по корта. За съжаление не съм успявал досега да спечеля равностойните мачове на клей, това е като цел номер 1 сега", посочи той.

Запитан какво е специфичното в подготовката на клей, Григор заяви: "Първите дни са много важни, да свикнеш с движението на клея. Важни са и упражненията, с които се предпазваш от контузии. Има плъзгане, трябва да си готов да загрееш повече, всичко да е на място. Иначе всичко е подобно, да, игровият ти план е малко по-различен, но все пак най-важното е да удряш топката. Най-хубавото е, че обичам да се плъзгам по корта, лошото е, че ти цапа обувките".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички