Джокович с лесен успех, Бердих елиминира Дел Потро в Мелбърн


Джокович с лесен успех, Бердих елиминира Дел Потро в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Gulliver

855 0

Томаш Бердих се класира за десети път в своята кариера на осминафиналите на Australian Open. В трети кръг чехът се наложи по категоричен начин над Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) с 6-3, 6-3, 6-2 за 2 часа и 17 минути игра.

По този начин Бердих за пореден път затвърди впечатлението, че в момента се намира в страхотна форма. Заемащият 20-то място в световната ранглиста чех успя да наложи превес от самото начало на срещата и до края не изпусна инициативата. Бердих завърши мача с общо 20 аса и 52 печеливши удара, докато аржентинецът вкара едва 7 директни точки от сервис, а освен това реализира и двойно по-малко уинъри от своя съперник. Съперник на Бердих в четвърти кръг ще е италианецът Фабио Фонини, който се наложи трудно с 3-2 сета над френския ветеран Жулиен Бенето.

Новак Джокович се класира безпроблемно за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. В трети кръг шесткратният шампион в Мелбърн се наложи над испанеца Алберт Рамос-Виньолас с категоричното 6-2, 6-3, 6-3 за 2 часа и 17 минути игра. По този начин сърбинът записа пета поредна победа над този съперник от общо пет мача помежду им. На осминафиналите Новак ще се изправи срещу младия кореец Хьон Чун, който по-рано днес изненадващо елиминира четвъртия в схемата Александър Зверев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички