Джокович - златното "Мастърс" момче (ВИДЕО)


Джокович - златното "Мастърс" момче (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5472 0

Победа в два сета и поредно историческо постижение – това е равносметката от Мастърса в Синсинати за бившия номер едно Новак Джокович. В дългоочакван финал той се справи с 6:4, 6:4 със седемкратния шампион в Охайо Роджър Федерер и му нанесе 24-та загуба в общо 46 мача между двамата. Титлата означава, че сърбинът вече е печелил всеки един от турнирите от серията "Мастърс" – нещо, което никой друг досега не беше правил.

Любопитен момент в цялостната статистика на мачовете между двамата тенис великани е, че те вече са изиграли 4 финала в Синсинати, като първите 3 - през 2009, 2012 и 2015 година, бяха спечелени в по два сета от Федерер.

Днес, обаче, Джокович безспорно се представи по-добре и беше по стабилен в мача, докато Маестрото играеше прекалено агресивно и това доведе до повече непредизвикани грешки. Първият сет беше решен с пробив в седмия гейм, когато Федерер допусна точка за пробив след двойна грешка и не съумя да се справи. Във втората част швейцарецът удари пръв – пробив за 2:0 гейма, но последва рибрейк, след като и мрежата помогна на Ноле, а Федерер сбърка елементарно на мрежата.

В крайна сметка сърбинът отново удари в средата на сета, след гейм с четири равенства, който се оказа решаващ. Така Джокович постави пореден рекорд в богата си кариера.

"Той е голям шампион и трябва да говорим за него, а не за моите пропуски на ретур на втори сервис. Сега е за него, за правенето на историята. Това е невероятно постижение и мисля, че той е изключително горд и щастлив", каза след мача Федерер.

В момента лидер по спечелени титли от турните „Мастърс” е Рафаел Надал – 33 купи, Джокович е с 31, а Федерер има 27. Серията турнири беше създадена през 1990 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички