Безгрешни Надал и Кирьос на старта в Мелбърн


Безгрешни Надал и Кирьос на старта в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Gulliver

1003 0

Първата ракета в света Рафаел Надал стартира в Мелбърн с бърза победа над Виктор Естрея Бургос с 6-1, 6-1, 6-1. Матадора сломи съпротивата на 79-ия в света ветеран за час и половина.

37-годишният доминиканец за първи път в кариерата си излезе на корта срещу испанския левичар и видимо изпитваше наслада от всяка минута игра, а при спечелен гейм се радваше, все едно е взел сет. Надал направи осем пробива в мача и един път сгреши на свой сервис във втория сет, а Естрея Бургос изпадна във възторг от постижението си. Съперник на Рафа в следващия етап ще бъде Леонардо Майер от Аржентина, който потегли с чиста победа в три сета над чилиеца Николас Яри.

Надал отново е в една половина с Григор Димитров и Надал може да се засекат на полуфиналите в повторение на миналогодишния двубой от същата фаза, който бе спечелен от испанеца след близо пет часа сражение на корта. Надал завоюва единствената си титла на Откритото първенство на Австралия през 2009 г.

Австралиецът Ник Кирьос също започна с категорична победа участието си в първия за годината турнир от Големия шлем – Аустрелиън Оупън. В първи кръг представителят на домакините се наложи с 6-1, 6-2, 6-4 над бразилеца Рожерио Дутра Силва след час и 28 минути игра. В следващата фаза поставеният под номер 17 в схемата Кирьос ще срещне сърбина Виктор Троицки, който се класира за втори кръг след драматична победа над друг австралиец – участващият с „уайлд кард“ Алекс Болт. Въпреки че изоставаше с 0-2 сета Троицки успя да направи пълен обрат и да се поздрави с успеха след 6-7 (2), 4-6, 6-2, 6-3, 6-4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички