Бердих си уреди мач срещу Федерер в Мелбърн


Бердих си уреди мач срещу Федерер в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1813 0

Томаш Бердих проби до 1/4-финалите след чиста победа над Фабио Фонини с 6-1, 6-4, 6-4. Чехът не бе затруднен особено от италианеца и го отстрани след 128 минути игра.

Бердих в 1/4-финалите ще спори с Роджър Федерер, който очаквано победи унгарския квалификант Мартон Фучович в три сета 4-6, 6-7 (3-7), 2-6 точно за два часа.

"В момента се наслаждавам на играта си. Радвам се, че най-накрая съм напълно здрав и във форма. Мога да играя освободено и се наслаждавам на тениса, а заедно с това идват и резултатите. Когато съм здрав съм конкурентоспособен и мога да стигна далече. Днес победих в три сета, но ако изиграем още един мач утре, всичко може да се развие другояче. Очаквах, че мачът няма да бъде лесен и се подготвих за него. Имах добър план и успях да го реализирам", сподели Бердих.

"Срещата с Роджър? Ще се постарая да играя колкото може по-добре и да вярвам, че мога да го победя. Правил съм го вече, в това число в турнири от Големия шлем. Знам как да победя Роджър в двубои от такъв формат. Разбира се, той е невероятно труден съперник", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички