Анди Мъри каза, че ще се откаже от професионалния тенис


Анди Мъри каза, че ще се откаже от професионалния тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

6052 0

Най-успешният британски тенисист в Оупън ерата Анди Мъри обяви, че ще спре с професионалния тенис. Той стори това на пресконференция преди старта на тазгодишния Australian Open. По жребий Мъри трябва да играе още в първи кръг на първия за годината турнир от Големия шлем с шампиона от Доха Роберто Баутиста-Агут, който спечели и турнира в нашата столица София през 2016 година.

"Не мога да играя с ограничения. Но тези ограничения и болката не ми позволяват да се наслаждавам на състезанията и тренировките", заяви той в Мелбърн, предаде БГНЕС.

"Искам да спра да играя след "Уимбълдън", но не съм сигурен, че ще успея да го направя. Мисля, че е възможно Australian Open да е последният ми турнир", каза още тенисистът.

От лятото на 2017 година Мъри страда от контузия в бедрото и в хълбока. Травмата стана видима на "Уимбълдън", когато на четвъртфинал британецът, по това време все още актуален шампион в Лондон, поведе с 2:1 сета на американеца Сам Куери и загуби следващите два сета с разгромното 1:6, 1:6, като буквално играеше на един крак и почти не се движеше.

Преди началото на тазгодишния Australian Open Мъри направи тренировка с актуалния номер едно Новак Джокович, но я прекрати преди края, пак заради болки. След контузията британецът така и не успя дори да се доближи до нивото, с което стигна до номер едно в ранглистата.

Мъри е трикратен шампион от турнирите на Големия шлем (US Open 2012, "Уимбълдън" 2013 и 2016), като е играл още 8 финала на състезанията от Шлема и е достигал до последния мач на всеки един от четирите най-големи турнира. Той е и единственият тенисист при мъжете, защитил олимпийска титла на сингъл в Оупън ерата. Мъри спечели първото си злато в Лондон през 2012 година, след 3:0 сета на финала срещу Роджър Федерер, а в Рио се справи с Хуан-Мартин Дел Потро в последния сблъсък за голямата награда.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички