Отлични новини: Боряна Калейн и Стилияна Николова с медали от Световната купа в Милано


Отлични новини: Боряна Калейн и Стилияна Николова с медали от Световната купа в Милано
Снимка: БГНЕС

2051 0

Боряна Калейн и Стилияна Николова донесоха медали за България от Световната купа в Милано. Гимнастичките ни успяха да стигнат до отличията на топка, като Калейн завоюва среброто, докато Николова се поздрави с бронза.

Боряна успя да се пребори за второто място с оценка от 34.650, докато Николова остана зад сънародничката си - трета с оценка от 34.050. Първото място на топка остана за Даря Варфоломеев от Германия, която даде резултат от 35.850.

Трябва да се отбележи, че първоначално Стилияна Николова получи оценка от 33.650. Нямаше как да не бъде поискана контестация от нашия лагер, като тя бе заслужено уважена, за да се стигне до "сребърната" оценка от 34.050.

По-рано двете участваха и във финала на обръч. Там Николова завърши с една позиция по-високо от Калейн, но за съжаление, и двете останаха извън местата, които осигуряват медали.

Те допуснаха груби грешки, което се оказа решаващо. Николова остана на шесто място с резултат от 32.250, докато Калейн се класира седма с актив от 32.050. Първа завърши София Рафаели от Италия (35.900), а зад нея останаха Виктория Оноприенко от Украйна (32.250) и Даря Варфоломеев от Германия (35.100).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички