Новият треньор на Кобрата хока Рууни: Не разбираш нищо от бокс


Новият треньор на Кобрата хока Рууни: Не разбираш нищо от бокс
Снимка: Getty Images/Guliver

3339 0

Новият треньор на Кубрат Пулев Ули Вегнер не цепи басма на никого. Усети го дори английската футболна звезда Уейн Руни. Последният е чакан на боксов мач в Берлин следващата събота, а психологическите битки преди срещата вече текат с пълна сила. Работата е там, че един от най-добрите приятели на Руни - Пол Смит, ще се бие с възпитаника на Ули Вегнер Артур Абрахам в опит да отнеме световната му титла в супер средна категория във версия WBO.

Двамата свиха юмруци за първи път през септември в Кил, когато Абрахам спечели със съдийско решение. В Англия приеха отсъждането като тенденциозно, а Руни, приятел на Смит още от малък, избълва змии и гущери в социалните мрежи. "Победата бе чиста. Само Руни и няколко английски журналисти подложиха всичко под съмнение, което е неразбираемо за мен. Руни е много добър футболист, но явно нищо не разбира от бокс", отсече Ули Вегнер. 72-годишният специалист призна, че е подготвил специален подарък за звездата на Манчестър Юнайтед, но не пожела да разкрие какъв е.

Руни никога не е крил, че е голям любител на бокса и преди да започне да рита топката, е тренирал в родния си Ливърпул. Още като ученик Уейн тренира близо четири години бокс, но след като разбира, че този спорт не е за него, отдава сърцето си на футбола. Въпреки това и до ден днешен не пропуска да гледа по-големите мачове. "Това, че тренирах бокс ми помогна много да се наложа толкова млад във Висшата лига. Не пропускам големите мачове. Още от 5-6-годишен съм пред телевизора. Сядах с баща ми, за да гледам бокс", призна преди време Руни.

Сега тръпката за англичанина е още по-голяма, тъй като Пол Смит е приятел от детството му. Двамата са родени и израснали в Ливърпул, а приятелството им датира още от залата по бокс. Очаква се за 21 февруари залата в Берлин да бъде изпълнена с агитка от Англия, а техният водач ще бъде именно Руни. Часове по-рано нападателят би трябвало да играе за Манчестър Юнайтед в гостуването на Суонзи, след което да хване самолета за Берлин.

"Предишният мач бе в един ден с дербито на Ливърпул и много приятели не можаха да дойдат да ме подкрепят. Сега обаче ще бъде много по-различно и искам да ги зарадвам с победа", надъхва се Пол Смит.

Очаква се на мача да присъства и Кубрат Пулев, който само преди дни обвърза бъдещето си със "Зауерланд" и обеща с новия си треньор "да завладее света".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички