Боян Петров проговори след инцидента


Боян Петров проговори след инцидента
Снимка: БГНЕС

1489 0

Преминахме през критичния период, най-тежките моменти миинаха. Предстои ни седмица престой, след което отново излизаме навън. Добре сме. Това заяви алпинистът Боян Петров, който пострада тежко при катастрофа в Кресненското дефиле.

Аз съм с счупен крак, глезен ключица, ребра, лопатка, кости в главата, кръвоизливи. Не помня какво се случи. За първи път преживявам толкова тежка катастрофа с толкова тежка амнезия. Бяхме в командировка за биоразнообразието (бел. ред. - с Андрей Ковачев). Всичко е станало зад гърба ни, обясни Боян Петров пред bTV.

По думите му колата е блъснала първо него, хвърлила го е в канавката, набива спирачки, блъска Андрей и "от там спомените изчезват, дори болницата ми е като бяло петно". Петров обясни, че са били със светлоотразителни жилетки, "движехме се плътно до банкета срещу движението. Така както сме го правили десетки пъти." Това е смъртоносна точка, в която хората са част от черната статистика, категоричен бе алпинистът.

Искаме да убедим държавата е да изнесем целия трафик извън дефилето, подчерта Боян Петров пред Нова телевизия, коментирайки идеята на Лиляна Павлова в Кресненското дефиле да остане еднопосочен трафика. За него проблемът е решим - трафикът се изнася извън дефилето.

На въпрос какво се е случило при посещението на премиера Бойко Борисов при него в болницата, Петров каза: "В последната година се разви сценарий, за който се борим 13 години - да си говорим на един език с държавата и политиците и те да разберат, че този път трябва да бъде изнесен извън границите на Кресненското дефиле. Благодаря на г-н Борисов наистина, разбрах, че с негово участие е станало спасяването. Той ми каза: "Да, подкрепям напълно, просто трябва да седнете на масата да се разберете."

Попитан дали ще продължи дейността си, Боян Петров заяви: "В живота ми така се случва, че всички тези случки ме правят още по-амбициран. Това ще стане една пресечна точка. Искам този път да го махнем от Кресна. Защото няма друго такова място, където има 3200 вида на 1 кв км няма такова място. Върховете след това ще се отворят с още по-голяма сила. Около три месеца ще трае възстановяването след тези травми. Когато ми е трудно, ми става още по-интересно като цел."

Припомняме, че на 23 август в 11:20 ч. 27-годишната румънка, управлявала автомобил „Ауди” с италианска регистрация блъсна в Кресненското дефиле Боян Петров и Андрей Ковачев, които правили изследвания за опазване на биоразнообразието в района. Румънката е обвинена в причиняване по непредпазливост на следна телесна повреда на повече от едно лице. В хода на разследването това обвинение може да бъде променено. Същата е оставила адрес за получаване на призовки и е обявила, че ще се явява на делата в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички